USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Браконьєрство обійдеться мешканцю Ківерцівщини у 18 тисяч гривень?

21 Січня 2009 15:45
На Ківерцівщині учора, 20 січня, виявили браконьєра, – повідомляють «Волинські Новини».
Отож, на території Цуманського держлісгоспу 20 січня знову збиткувалися браконьєри. Одного з них вдалося затримати, – повідомляє прес-служба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.
 
Напередодні вночі випав сніг і лісничий Мощаницького лісництва Михайло Ходзінський разом із єгерем вранці пішли до лісу в розвідку: чи, бува, немає свіжих вовчих слідів. Уже три тижні мисливці полюють на цих хижаків.
Чотирьох звірів вдалося вбити, але ще шестеро розгулюють на волі, завдаючи великої шкоди місцевій фауні.
 
Приблизно  10.00 чоловіки  почули постріл, потім ще два. Оскільки в цю пору полювання тут не планувалося, то відразу виникла підозра, що десь поруч промишляють любителі дармової дичини. Незабаром побачили сліди від воза.
 
Йдучи ними, природоохоронці натрапили на місце, де браконьєри нещодавно розробляли туші вбитих звірів. Поміж слідів від коліс де-не-де виднілися краплі крові. Щораз їх ставало більше. Ці червоні мітки на снігу і привели в село Дубище Ківерцівського району, а згодом – на подвір’я місцевого жителя Олександра Цимбала.
 
Спочатку господар намагався відгородитися від факту браконьєрства. Але коли навпроти його подвір’я на березі річки Путилівки знайшли мішки з нутрощами і м’ясом вбитих ним дикого кабана і косулі, змушений був зізнатися. Аби приховати речові докази лісового розбою, Цимбал намагався пустити здобич під лід ріки. Та не встиг.
 
Як вважає Михайло Ходзінський, порушників правил полювання було декілька. Хоча Олександр Цимбал всю вину за скоєне взяв на себе. В браконьєра вилучено його трофеї, а також рушницю. За цією справою проводиться розслідування. Однак уже тепер зрозуміло, що «дармова» свіжина дорого обійдеться чоловікові, який називає себе віруючою людиною.
Довідково:
Згідно з розмірами штрафів за браконьєрство, що були затверджені Мінприроди України та Держкомлісгоспом України і вступили в силу 11 серпня 2007 року, за незаконне добування або знищення кабана сплачується 1000 гривень, а козулі – 8000 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus