USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Бравада нам ні до чого»: у Луцьку розпочали боротьбу з поширенням коронавірусу

12 Березня 2020 12:33
Офіційно затвердили перелік заходів, спрямованих на запобігання поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на території Луцька і Прилуцького старостинського округу.

Про це стало відомо сьогодні, 12 березня, під час засідання позачергового виконавчого комітету Луцької міської ради.

«Є постанова Кабміну, де чітко вказано, що карантин ввели на території всієї України. І філософія цього документу говорить одне: ми не повинні чекати, коли у нас будуть хворими багато людей. Ми повинні зробити все для того, щоб кількість цих людей була якомога меншою. Ми знаємо, що сьогодні Китай фактично пройшов пік цієї хвороби і вона пішла на спад. І у Південній Кореї так само. Бачимо, як складно боротися з цією хворобою в Італії. Сьогодні донецький Шахтар грає в Німеччині без глядачів. Тож і ми повинні розуміти, що у світі вперше така пандемія за останні роки.

ВООЗ оголосила про світову пандемію, і ми повинні діяти без паніки, але з розумінням, що робити для того, щоб якомога менше людей захворіло. А якщо, не дай Бог, хтось захворіє, як до цього мають ставитись інші, зокрема люди, що мали контакт з хворим та медики. І якщо є люди, готові їхати сьогодні в Мілан, бо пропадає туристична путівка – ми так довго не протримаємось. Тому повинний бути найсерйозніший підхід. Ми повинні виконувати всі заходи, які запобігають поширенню коронавірусу. Бравада нам ні до чого. Давати гарантію, що ця хвороба пройде повз нас - не може ніхто. Гарантія – це ми з вами. Ми не закликаємо, що треба боятися, а закликаємо дотримуватись всіх рекомендацій, які надають медичні працівники», - зазначив Григорій Пустовіт.

Він проінформував про основні заходи у Луцьку, спрямовані на непоширення інфекції.

Так, від 12 березня у Луцьку не працюють всі заклади освіти – позашкільної, шкільної і дошкільної. Також до закінчення карантину відкладуть відкладуть всі заходи, які носять культурний та спортивний характер.

«Звіти художньої самодіяльності уже відмінили. Я думаю, що мине цей небезпечний період – і ми це все проведемо. Як не в цьому році, то в наступному. Ми розглядали варіант, щоб наші школи і садочки 13 березня перестали працювати. Постанова Міністерства освіти дійшла до нас учора, 11 березня, пізно ввечері. Хочу подякувати всім ЗМІ за оперативне розповсюдження важливої інформації. І на сьогоднішній день по питаннях освіти ми спрацювали у відповідності до вимог, поставлених Міністерством освіти і науки України», - наголосив Пустовіт.

Окрім того, про невідкладні заходи щодо попередження поширення COVID-19 у Луцьку та на території Прилуцького старостинського округу розповів начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвин.

З його слів, для запобігання поширення коронавірусу на території Луцька та населених пунктів Прилуцького старостинського округу, з 12 березня по 3 квітня 2020 року діють наступні обмежувальні заходи:

1. Зупинити навчання в закладах середньої, позашкільної освіти, а також заняття в спортивних школах.

2. Рекомендувати керівникам закладів професійно-технічної освіти, та вищих навчальних закладів усіх форм власності зупинити проведення навчання.

3. Заборонити проведення всіх масових заходів, в яких бере участь понад 200 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та місцевого самоврядування.

4. Спортивні заходи проводити заходи проводити без участі глядачів. Призупинити роботу басейнів, театрів, музеїв, оздоровчо-тренувальних центрів, та проведення культурних заходів.

5. Запровадити посилений протиепідемічний режим: додаткове провітрювання, прибирання приміщень із застосуванням дезінфікуючих засобів, де працює виконком чи інші виконавчі органи міської влади.

6. Керівникам підприємств, установ та організацій всіх форм власності не допускати до роботи працівників з ознаками ГРВІ та недомагання, зокрема, із сухим кашлем, підвищеної температурою, нежиттю, недомагання. Запровадити посилений протиепідемічний режим (додаткове прибирання, провітрювання, вимірювання температури працівникам тощо).

7. Департаменту ЦНАП в місті Луцьку рекомендувати громадянам подавати звернення з особистих питань у електронному форматі відповідно до чинного законодавства. Для отримання документів на адміністративні послуги робити попередні замовлення на визначений день та час. Призупинити надання консультацій в приміщенні ЦНАПу. Забезпечити провітрювання приміщення ЦНАП протягом 10 хвилин щогодини.

8. Господарсько-технічному відділу міськради посилити режим пропускного режиму в приміщенні виконавчого комітету міської ради. Здійсненя контролю та обмеження доступу осіб з ознаками ГРВІ.

9. Керівникам виконавчих органів міської ради забезпечити виконання цих вимог.

Фото Конкурент
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 12 Березня 2020 12:55
А молитви читатимуть надіюсь? Бо без молитви у мене починає підніматись температура!
Біднийгордийукраїнец Показати IP 12 Березня 2020 13:31
Ну хоч якась користь від заробітчан. Карантин ввели не від вірусу, а щоб захиститись від українських заробітчан.
Andrij до Біднийгордийукраїнец Показати IP 12 Березня 2020 15:39
100% везут только вирусы китайские
Луч Показати IP 12 Березня 2020 14:16
80% заразившихся, особенно дети, переживают болезнь в легкой форме, как обычную простуду — и распространяют ее, потому что не знают, что это коронавирус. 15% заболевают серьезно и нуждаются в госпитализации. И только у 5% болезнь протекает в тяжелой форме. Они попадают в реанимацию либо практически сразу, либо через 5-7 дней. Им нужна искусственная вентиляция легких, и так далее. И это преимущественно пожилые люди или пациенты с хроническими заболеваниями. Це про коронавірус представник світової організації охорони здоров'я
Житель до Луч Показати IP 12 Березня 2020 20:55
Батьки,не везіть дітей до бабусь і дідусів-пошкодуйте стареньких!!!
Луч Показати IP 12 Березня 2020 14:33
80% заразившихся, особенно дети, переживают болезнь в легкой форме, как обычную простуду — и распространяют ее, потому что не знают, что это коронавирус. 15% заболевают серьезно и нуждаются в госпитализации. И только у 5% болезнь протекает в тяжелой форме. Они попадают в реанимацию либо практически сразу, либо через 5-7 дней. Им нужна искусственная вентиляция легких, и так далее. И это преимущественно пожилые люди или пациенты с хроническими заболеваниями. Це про коронавірус представник світової організації охорони здоров'я

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus