USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Брюссель назвав дату виходу Британії з ЄС

29 Січня 2018 20:21
Рада Європейського союзу остаточно визначила, коли Британія вийде зі складу ЄС та яким повинен бути перехідний період Brexit.

Відповідне рішення міністри 27 країн-членів Євросоюзу (без Великобританії) ухвалили на засіданні Ради ЄС в Брюсселі, пише DW.

За словами заступниці голови переговорної групи від ЄС Сабіне Вейян, згідно з рішенням, перехідний період має завершитися 31 грудня 2020 року, менш ніж за два роки після запланованого Brexit у березні 2019 року.

Раніше прем’єр-міністер Великобританії Тереза Мей заявила, що після виходу країни зі складу ЄС для імплементації відповідних рішень необхідний перехідний період, який становитиме близько двох років.

Міністри також вирішили, що під час перехідного періоду Лондон повинен буде в повному обсязі дотримуватися законодавства ЄС та виконувати рішення суду ЄС, при цьому не маючи права голосу.

Великобританія залишатиметься частиною спільного ринку, що передбачає вільний рух капіталу та робочої сили, а також членом митного союзу. Як зазначила Вейян у повідомленні в мережі Twitter, для ухвалення відповідного рішення міністрам вистачило двох хвилин.

Нагадаємо, Тереза Мей відхилила пропозицію європейських політиків відмовитися від виходу з Євросоюзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Подяка Показати IP 29 Січня 2018 22:23
Всевишньому за те, що переконав англосасів щоб не чимчикували за старим чеським лозунгом: ГЛОДУПКИ ГОП ДО КУПКИ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus