USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Бронювання військовозобов’язаних: як волинським підприємствам отримати статус критично важливих

20 Липня 2023 13:01
Волинські підприємства можуть клопотатися про отримання статусу критично важливих для функціонування економіки та задоволення потреб населення в області для подальшого бронювання 50% військовозобов’язаних працівників.

Про це 20 липня на брифінгу розповів заступник керівника управління економічного розвитку, інвестицій, туризму та курортів департаменту економічного розвитку, зовнішніх зносин та з питань туризму і курортів Волинської ОДА Андрій Ткачук.

Відповідно до чинного законодавства, зокрема постанови Кабміну, в області створено відповідну робочу групу, в яку увійшли представники обласної військової адміністрації, бізнесу, податкової служби, громадськості. Вона на підставі відповідних критеріїв здійснює бронювання 50% працівників підприємств, визнаних для області критично важливими.

Також затверджено місцеві критерії, за якими здійснюється визначення підприємств, установ і організацій, що мають важливе значення для задоволення потреб територіальних громад, тобто є критично важливими.

«Підприємства, які подають заявки, аби їх визнали критично важливими, мусять відповідати мінімум двом критеріям, вказаним у постанові №76 Кабміну, та мінімум трьом, вказаним у розпорядженні №200 голови обласної військової адміністрації, – сказав Андрій Ткачук. – Один із критеріїв стосується релокованих підприємств. Це наша свідома позиція».

В області вже відбулося сім засідань робочої групи, на яких було визначено перелік із 70 критично важливих підприємств. До нього увійшли і комерційні, і комунальні підприємства, і підприємства критичної інфраструктури.

Андрій Ткачук наголосив: підприємства повинні самостійно звернутися для визначення їх як критично важливих в області та отримання статусу для подальшого бронювання військовозобов’язаних (50% своїх працівників). Для цього підприємства повинні подати пакет документів, зокрема витяги з податкових реєстрів, довідки про сплату податків, папери, що підтверджують експортні контракти, тощо.

Підприємства можуть звертатися безпосередньо до департаменту економічного розвитку, зовнішніх зносин та з питань туризму і курортів Волинської ОДА.

Рішення про визнання підприємства критично важливим для регіону приймає обласна військова адміністрації, а кінцеве рішення про бронювання до 50% працівників підприємства, відповідно до поданих списків, приймає Міністерство економіки після узгодження з Генштабом.

Після визнання підприємства критично важливим військовою адміністрацією і передачі документів на Генштаб і Міністерство економіки має пройти не більше як 20 днів для прийняття рішення про бронювання працівників. Зазвичай, ідеться про бронювання працівників на рік. Потім потрібно звертатися повторно для продовження бронювання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus