USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Бруківка зі срібла та гільзи з камінням: луцький ювелір розповів про популярні прикраси

6 Лютого 2024 08:09
У майстерні в центрі Луцька працює ювелір Тарас Янюк, який виготовляє прикраси і присвячує їх рідному місту. У ювелірній справі чоловік – 15 років.

Суспільному майстер розповів: він працює над браслетом із луцьким кликуном. Це прикраса зі срібла із зображенням одного з символів Луцька. Її замовили у Варшаві на подарунок до Дня святого Валентина.

«Кликун – один із символів нашого міста. Він стоїть на вежі луцького замку і о 12-й годині сурмить та вигукує: «Вартую!» Це символізує, що він піклується про наше місто. Цей браслет – як оберіг», – пояснює ювелір.
Під час повномасштабної війни, зі слів Тараса, особливо популярними стали прикраси патріотичного змісту. Українці хочуть себе ідентифікувати, щоб хай де вони будуть у світі, всі бачили, що вони з України.

Серед незвичних прикрас ювеліра – кулони, зроблені зі справжніх гільз. Зі слів Тараса Янюка, їх йому передали українські військовослужбовці безпосередньо із передової.

«Я їх обробив і вставив замість кулі грановані камені. І вони так вішаються на ланцюжок та мають дуже стильний і гарний вигляд. Багато хлопців замовляли з передової. Відправляю їм туди», – каже майстер.
Читати ще: «Найулюбленіший виріб – той, якого ще не створив», – ювелір з Луцька про натхнення, стереотипи і тренди

Із курйозних виробів, які доводилося робити, – бруківка зі срібла у натуральну величину. Її Тарас Янюк виготовив на замовлення як подарунок до Дня народження. Каже, що виріб заважив орієнтовно пів кілограма.

«Це зі срібла ціла така цеглина була. Яка точно вага, я вже і не пам'ятаю. Орієнтовна вартість матеріалу наразі близько $500», – зазначає Тарас Янюк.

Популярні в туристів також прикраси із символами Луцька. Це мініатюрна вежа Луцького замку, автомобіль «Волинянка» та вже згаданий браслет із зображенням кликуна.
Зараз Тарас Янюк розробляє новий виріб – снігову кулю із вежею замку всередині. Перший зразок виконав у сріблі.

«Це лише ідея, яку буду втілювати в життя. Ми ще думаємо, як його краще зробити, як його вдосконалити, щоб воно гарно все пасувало і щоб потім його можна було легко тиражувати», – розповідає ювелір.

Тарас запевняє: прикрасу він може створити із будь-чого, навіть зі звичайного цвяха, який знайшов на вулиці. Головне – це ідея виробу, а не цінність металу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus