USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Британія надасть Україні новий пакет протиповітряної допомоги

19 Листопада 2022 17:20
Велика Британія надасть Україні новий пакет військової протиповітряної допомоги, яка включатиме 120 спеціальних зенітних гармат та антидронове спорядження.

Про це заявив Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак після перемовин з Президентом Володимиром Зеленським у Києві, повідомляє Укрінформ.

За словами Сунака, він пишається тим, що Велика Британія з початку війни стоїть поруч з Україною.

«Сьогодні я прибув, щоб сказати, що Велика Британія буде продовжувати надавати допомогу доти, поки Україна не здобуде миру і безпеки, яких вона потребує і заслуговує», – сказав британський прем’єр.

Він нагадав, що лише цього року Британія надала Україні військову допомогу на понад 2,3 млрд фунтів, і запевнив, що Сполучене Королівство надаватиме військову допомогу і наступного року.

«Поки ви тиснете на російські війська на полі бою, ваші домівки, лікарні та об’єкти критичної інфраструктури знищуються з повітря. Щоб допомогти вам захистити себе, ми сьогодні надаємо нову протиповітряну допомогу, зокрема 120 спеціальних зенітних гармат, а також антидронове спорядження», – заявив Сунак.

Він також поінформував, що Британія розширює навчальні програми для українських військових і буде навчати військових медиків та військових інженерів. Окрім того, Сполучене Королівство надасть спеціальне зимове обладнання для ваших військових, а також гуманітарну допомогу на загальну суму 16 млн фунтів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus