USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Британія планує відмовитися від російської нафти до кінця року

8 Березня 2022 19:44
Уряд Великої Британії має намір відмовитися від російської нафти та нафтопродуктів до кінця 2022 року.

Про це заявив британський міністр енергетики Британії Квазі Квартенґ, повідомляє ТСН з посиланням на Reuters.

Міністр пояснив, що цей період дозволить ринку, підприємствам і ланцюгам постачання замінити російський імпорт, який становить 8% від британського попиту.

Квартенґ уточнив, що підприємствам Британії слід використати цей рік, щоб забезпечити плавний перехід, щобвідмова від нафти з РФ не вплинула на споживачів.

Уряд Британії також працюватиме з компаніями через нову робочу групу з нафти, щоб допомогти їм використати цей період для пошуку альтернативного постачання.

«Велика Британія є значним виробником нафти та нафтопродуктів, плюс у нас є значні запаси», – заявив міністр.

Додамо, що крім Росії, значна частка імпорту до Британії надходить зі США, Нідерландів та країн Перської затоки.

Голова британського Міненерго сказав, що «ринок вже почав відмовлятися від російської нафти, і майже 70% сировини наразі не може знайти собі покупців».

Нагадаємо, 8 березня президент США Джо Байден заявив про запровадження заборони на імпорт російської нафти та газу до США через війну в Україні.

Як ми писали, у понеділок, 7 березня, канцлер Німеччини Олаф Шольц відхилив заклики США та України включити заборону на імпорт російської нафти та газу в рамках міжнародних санкцій. Він сказав, що для відмови від російських енергоносіїв потрібно більше часу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus