USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Британія, США і Канада запровадили найбільші в історії санкції проти режиму Лукашенка

10 Серпня 2021 09:42
Найбільший в історії пакет санкцій проти білоруського режиму запровадили у річницю президентських виборів одразу три країни: Велика Британія, Канада та Сполучені Штати Америки. Обмеження стосуються спонсорів режиму та ключових підприємств Білорусі – це 23 людини і 21 компанія.

Детальніше – у сюжеті ТСН.

Американський уряд кілька місяців вивчав найдошкульніші цілі в економіці Білорусі і удар наніс символічно – у річницю сфальсифікованих виборів і початку масових антилукашенківських протестів. Міністерство фінансів опублікувало перелік суб‘єктів, які потрапляють під санкції.

Обмежнння наклали на підприємства нафто-хімічної галузі і виробники калійних добрив, а це основне джерело валютної виручки Білорусі. Також – оборонного сектору, тютюновоі і будівельної промисловості. Візові обмеження стосуються бізнесенів-спонсорів Лукашенка і керівництво Слідчого комітету Білорусі, відповідального за придушення і репресії учасників антилукашенківських акцій протесту. Не оминули Олімпійського комітету, якому закидають відмивання коштів, намагання обійти попередні санкції і нездатність захистити спортсменів.

Американські санкції синхронізовані із європейськими і канадськими. Логіка проста: що більше економічних проблем буде в режиму Лукашенка, то менше коштів в нього буде на репресії щодо власних громадян.

Тим часом Режим Лукашенка у відповідь продовжує пропускати через кордон нелегальних мігрантів. Через це Польща вчергове заявила про рекордну кількість перехоплених біженців на кордоні. Латвія збирається оголосити на білоруському кордоні надзвичайний стан. Литва вже кілька днів категорично відмовляється приймати мігрантів. Не пускає їх назад до себе і Білорусь – через це десятки людей опинилися просто неба в нейтральній лісосмузі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Європа Показати IP 10 Серпня 2021 10:10
Чого ви вцепилися до того Лукашенка,що не дає вам розграбити Білорусь?Вам ,що України мало,з людей зробили батраків,а державу розграбили.Гроші злодіїв на вас працюють,люди на вас працюють,ще білорусів хочете забатрачити?
Анонім Показати IP 10 Серпня 2021 10:53
Як вони вже дістали, ті носії *демократії* під крилами бомбовозів...... Нас....ли в Іраку, Лівії, Афганістані, розвалили і добивають Україну...Нечисть америкосоаська... .
Мінусуючим Показати IP 10 Серпня 2021 11:52
Як платять? На хліб вистачає?
Пакуль жыве Бацька Показати IP 10 Серпня 2021 11:53
Жыве Беларусь!
Рауль Показати IP 10 Серпня 2021 12:13
Они добра хотят Белоруссии как и Украине. Вы этого просто не понимаете
Точно до Рауль Показати IP 10 Серпня 2021 13:28
но ваті цього не зрозуміти
Європа Показати IP 10 Серпня 2021 13:43
Хватить ,наїлися цього добра від Європи і Америки,з 2014 року,з кожним роком все гірше і гірше.Чим вони кращі від москалів,нічим,ми їм тільки потрібні як дешева робоча сила,бо їх пани не хочуть працювати а ще їм добре як наші українські злодії у них гроші ховають і самі переховуються як Гонтарєва з накраденим баблом в Англії живе.
Анонім до Європа Показати IP 10 Серпня 2021 15:55
то точно. і не видворить ніхто. і трубу добудують в обхід України. а нашим сказали мовчіть. і ті мовчать.
Ага до Європа Показати IP 11 Серпня 2021 12:52
Оглянись навколо, в нас процвітає бюрократія, хабарництво (починаючи з роддомів і дитсадків і до кінця життя людини), і ще купа проблем, які самі собі створюєм. Але в штати напудив тобі путєн чи байден, ага ж!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus