USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Британія ввела санкції проти 14 росіян

27 Квітня 2021 10:58
Великобританія ввела санкції проти 14 росіян, пов'язаних зі «справою Магнітського».

Як повідомляє mind з посиланням на ВВС, їх обвинувачують у розкраданні $230 млн з російського бюджету за допомогою шахрайської схеми з поверненням податків, здійсненої у 2007 році. Частина цих коштів, як вказують в британському відомстві, була виведена за кордон. Самі вони заперечували будь-яку причетність до розкрадань і звинувачували в них самого Магнітського.

Загалом санкційний список поповнився 22 прізвищами з шести країн, росіян серед них майже дві третини, 14 осіб. Відповідно до британського закону про санкції, їх активи в Сполученому Королівстві будуть заморожені, а їм самим забороняється в'їжджати в країну.

Поміж тих, хто потрапив під санкції, – Дмитро Клюєв, власник російського «Універсального Банку Заощаджень», колишній працівник МВС Артем Кузнецов і колишній слідчий Павло Карпов, а також ще кілька колишніх слідчих, пов'язаних зі «справою Магнітського».

Британські санкції введені відносно не тільки росіян, але також громадян Індії та представників ще чотирьох країн в рамках нового антикорупційного режиму в Великобританії, який набрав чинності після виходу країни з Євросоюзу.

«Новий режим санкцій дасть нам додатковий потужний інструмент для притягнення до відповідальності корупціонерів. Ми завадимо їм використовувати Британію як гавань для брудних грошей, він допоможе нам у боротьбі з корупцією в усьому світі», – заявив британський міністр закордонних справ Домінік Рааб.

Сергій Магнітський працював юристом фірми Firestone Dunkan, яка обслуговувала інтереси інвестфонду Hermitage Capital – з 1990-х років одного з найбільших іноземних інвесторів в Росії. У листопаді 2008 року Магнітський був заарештований за звинуваченням в організації схеми з ухилення від сплати податків. Рік по тому він помер у СІЗО.

Hermitage Capital стверджував, що справу проти Магнітського порушили корумповані працівники правоохоронних органів після того, як Магнітський розкрив схему розкрадання з бюджету 5,4 млрд рублів.

Нагадаємо, у липні минулого року Британія, після виходу з ЄС, організувала власний «список Магнітського».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 27 Квітня 2021 20:24
наглосакси бикують..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus