USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Британська розвідка дізналася, що зсередини значно підриває ефективність армії РФ

4 Лютого 2024 23:02
Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну у російській армії розширився перелік послуг за хабарі.

Як передає УНІАН, про це повідомляє розвідка Великої Британії, яка посилається на статтю російського незалежного видання «Верстка», де йдеться про корупцію в російській армії.

Видання дослідило понад тисячу випадків хабарництва у ворожій армії, де залучені в корупційні схеми командири та їхні підлеглі військовослужбовці. Зазначається, що хабарі давали або вимагали за різні «послуги», як-от відпустка, атестація з фізичної підготовки, військове звання, водійські права та уникнення дисциплінарних стягнень щодо солдатів за користування смартфонами чи за пияцтво.

У розвідці зазначають, що після лютого 2022 року, тобто після повномасштабного вторгнення в Україну, «набір послуг» за хабарі в армії РФ було розширено, військові почали платити ще і за довідки про поранення, нагороди за участь у «СВО – спеціальній військовій операції», тобто війну в Україні, ухилення від відправлення на бойове завдання.

Читати ще: Путін заявив про плани РФ інтегрувати окуповані українські території впродовж 6 років, – ISW

«Ця діяльність може бути прибутковою для корумпованих офіцерів», – зазначається у повідомленні британської розвідки. При цьому у розвідці посилаються на тарифи за такі «послуги», яке подає російське видання «Верстка» від 30 січня, де йдеться про суми від 40 тисяч рублів (понад 400 доларів, – ред.) до мільйона рублів (більш ніж 11 тисяч доларів, – ред.).

Розвідка зазначає, що корупція вже давно є проблемою в збройних силах Росії. При цьому нагадала, що журналіст Дмитро Холодов розслідував військову корупцію в 1990-х роках і був убитий в Москві в жовтні 1994 року.

«Цілком ймовірно, що корупція значно підриває ефективність російської армії. Існує мала ймовірність, що буде досягнуто значного прогресу в зниженні рівня корупції», – додали у розвідці.

Як інформували, президент РФ Володимир Путін посилив свої максималістські і навмисно розмиті територіальні цілі в Україні, виступивши із черговою заявою 31 січня про створення нібито «демілітаризованої зони».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сарказм Показати IP 5 Лютого 2024 11:19
Добре що внас все гаразд.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus