USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україна повинна тримати жорстку дипломатичну лінію проти Росії, - Ігор Гузь

20 Грудня 2017 18:33
Керівництво України повинне дотримуватися жорсткої наступальної лінії у дипломатичних відносинах проти Російської Федерації. І одним із кроків має нарешті стати так званий Закон про деокупацію Донбасу.

Про це заявив народний депутат з Волині Ігор Гузь 19 грудня під час програми «Нейтральна територія» на телеканалі «Прямий», повідомляє прес-служба нардепа.

«Ми знаємо, хто в нас агресор, знаємо, що 20 лютого (18-20 лютого 2014 року – початок масових убивств на Майдані – ред.) розпочалася російська агресія. Законопроект про деокупацію Донбасу треба було приймати ще наприкінці 2014 року… В жовтні цього року ми прийняли його в першому читанні, але станом на кінець грудня Блок Петра Порошенка – це єдина фракція, яка сьогодні гальмує його прийняття, бо, мовляв, «завадить обміну заручників». Дав би Бог обміняємо заручників. Також кажуть, що «Клімкін веде переговори з приводу миротворців», а це може тривати місяць, два, три, рік. Це просто несерйозно», - пояснив Ігор Гузь.

На думку нардепа, БПП не хоче голосувати за законопроект вже наприкінці грудня, бо просто не може дати відповідної кількості голосів: «Ми побачили, що сьогодні немає голосів, що частина депутатів вже відпочивають на іноземних курортах. Багато депутатів кажуть «було б непогано просто з Сейшелів натискати кнопку».

«Є дві прості позиції: ми або жорстко ставимося до Російської Федерації і декларуємо це в законодавчих ініціативах, або ми, як фракція БПП, починаємо розказувати «аби чогось не трапилося». Так працювати не можна, так ми країну не вбережемо», - переконаний депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus