USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Британські вчені виявили новий вид гігантської водяної лілії

5 Липня 2022 00:42
Британські вчені виявили новий вид гігантської водяної лілії, який ріс в низці водних колекцій Королівських ботанічних садів в К’ю у Лондоні.

Протягом 177 років рослину помилково ідентифікували як інший вид, інформує УНН з посиланням на BBC.

Цю рослину вважають найбільшою водяною лілією у світі, її листя виростають понад 3 метри у ширину. Вона отримала назву «Victoria boliviana», на честь країни Болівія, де росте в одному з водних басейнів Амазонки.

Карлос Магдалена, один із провідних світових експертів з водяної лілії, помітив, що ця рослина відрізняється від інших відомих видів лілії – «Victoria amazonica» та «Victoria cruziana». Співпрацюючи з вченими з Національного гербарію Болівії, ботанічного саду Санта-Круз і громадського ботанічного саду Ла-Рінконада, він зібрав частину насіння і почав його досліджувати.

«Це означало, що ми могли вирощувати його пліч-о-пліч з двома іншими видами в абсолютно однакових умовах. Коли ми це зробили, то чітко побачили, що кожна окрема частина рослини була абсолютно іншою», – сказав він і назвав знахідку родзинкою своєї кар’єри.




Ботанічний ілюстратор Люсі Сміт зробила детальні наукові малюнки всіх трьох видів.

«Я змогла отримати доступ до квітів, а також, дивлячись на листя, я могла, як ілюстратор, підкреслити ті відмінності, які я бачила. І фактично, поки я малювала ці відмінності, вони стали ще сильнішими в моєму розумі, і я знайшла нові способи їх розрізнити. Можливо, я упереджена, але з трьох видів, на мою думку, новий вид має одні з найкрасивіших квітів», – сказала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus