USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Будівництво спорткомплексу на Світязі та ремонт медичного факультету: проєкти ВНУ, які завадила реалізувати війна

24 Січня 2023 16:45
Через повномасштабну війну з російською федерацією Волинський національний університет імені Лесі Українки не зміг реалізувати проєкти по ДФРР – будівництво спорткомплексу на базі «Гарт» на Світязі та реконструкція третього поверху лабораторного корпусу для медичного факультету.

Про це йшлося під час прес-конференції ректора ВНУ Анатолія Цьося за підсумками трьох років роботи на посаді.

«На жаль, нині заморожене будівництво спорткомплексу на базі «Гарт» на Світязі. Два роки тому університет подав на ДФРР проєкт по будівництву великого спортивного комплексу. Разом із Шацькою громадою ми говорили, що це мав бути туристичний магніт, який дозволяв би в будь-яку пору року залучати туди спортивні команди на збори. Для громади та університету цей спортивний комплекс дозволив би поліпшити рентабельність нашої бази. Були виділені кошти з ДФРР, розпочалося будівництво. Коробка була майже завершена, залишалося накрити три прольоти. Але почалася війна і наразі там проводяться певні роботи за кошти громади. Нині проєкт завершений лише на 50%. Цей спортивний комплекс дуже вигідний, адже спортивний майданчик там 20 на 40 метрів, яких на Волині практично немає. Наразі потрібно багато коштів на завершення будівництва. Спочатку мова йшла про 50 мільйонів гривень. Скільки це коштуватиме зараз – я не знаю», – сказав Анатолій Цьось.

Ще один проєкт по ДФРР – модернізація третього поверху корпусу на Потапова, 9 для медичного факультету.

«Через повномасштабну війну цей проєкт навіть не почав реалізовуватися, відповідно ми плануємо у цьому році власними силами зробити там ремонт, аби студенти-медики мали хороші умови для навчання», – розповів ректор.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus