USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Будинки в Колодяжному, в яких жила родина Косачів, відновлять до первісного стану

4 Березня 2021 14:55
Два будинки в селі Колодяжному Ковельського району, де мешкала родина Лесі Українки, реконструюють цього року. Вартість робіт оцінили в 11 мільйонів гривень.

Про це 4 березня на брифінгу розповів заступник голови облдержадміністрації Ігор Чуліпа.

За його словами, цього року в рамках програми «Велике будівництво» заплановано реалізувати дев’ять об’єктів.

«Це один садочок у Струмівці, будівництво якого розпочинається за кошти місцевого бюджету, завершення будівництва шкіл у Піщі, Башликах, завершення другої черги будівництва у Вербці Ковельського району, мультифункціональний спортивний комплекс на базі табору «Гарт» ВНУ імені Лесі Українки, будівництво стадіону та реконструкція басейну ЛНТУ, будівництво спортивного комплексу в селищі Торчин та один об’єкт культурного спрямування – реконструкція музею в Колодяжному, а саме «сірого» і «білого» будиночків. Також маємо один проект економічного спрямування – SMART VOLYN HUB на базі ЛНТУ», – сказав він.

Останній економічний проект реалізовуватимуть три роки за кошти секторальної підтримки, фінансованої ЄС, садочок у Струмівці обіцяють збудувати за два роки, решта проектів хочуть реалізувати протягом 2021 року.

У цілому кошторисна вартість цих проектів становить 337,306 мільйона гривень. Ці кошти спрямують із державного, обласного та місцевого бюджетів.

Відновлення музею-садиби в Колодяжному, зокрема, включатиме реставраційні роботи, так звані «сірий» і «білий» будинки хочуть відновити до того вигляду, який вони мали, коли там проживала родина Косачів.

За проектно-кошторисною документацією вартість робіт становитиме 11 мільйонів, 9,94 мільйона виділять із Державного фонду регіонального розвитку, решту профінансує обласний бюджет.

Нагадаємо, будинок у селі Колодяжне Ковельського району, де жила Леся Українка, потребує негайного ремонту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Волиняни Показати IP 4 Березня 2021 15:21
Ото державники-господарники ! Та ото все треба було зробити до ювілею Лесі Українки ! Ви ж у попередні роки палець об палець не вдарили і зганьбилися на всю Україну ! Та всю ту навколо культурну управлінську камарилью вже треба з роботи повиганяти! Бо закликати до їхньої самосвідомості, совісті, честі нема чого - вони навіть не усвідомлюють, як вони престиж Волині опустили в очах світової письменницької спільноти ! А вони ніби нічого не сталося продовжують по зарплату ходити - шо в ОДА, шо управління культури, шо Ковельську РДА ! Ото такі будівничі незалежної України !
Анонім до Волиняни Показати IP 4 Березня 2021 17:22
Вiдкат сам не з'явиться. Потрiбне обгрунтування
Ого Показати IP 4 Березня 2021 18:55
11 лямів. То можна і Лесю Українку за такі гроші вернути.
Олександр Миколайови Показати IP 8 Квітня 2021 23:15
Ова-а! Я після пожежі дерев'яного будиночка у музеї-скансені. що в смтоРокинях у 2017 році відремонтував за 60 тисяч грн. (без пошиття соломою чи очеретоом). А тут на 2 будиночка - 11 млн.грн!? Що це за кошторис? Де НАБУ, КРУ і т.п. фіскали? Дайте мені хоч 20% і я ще один скансен побудую, або доведу той що є до Європейського стандарту.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus