USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Були важкі бої»: у 14 бригаді розповіли про перші дні повномасштабної війни і нові бойові завдання

7 Грудня 2023 07:15
Станом на грудень військовослужбовці 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого з Волині виконують бойові завдання на Куп’янському напрямку.

Суспільному пресофіцерка і бійці бригади розповіли про перші години повномасштабного вторгнення Росії в Україну і нові виклики на фронті.

Перші бої на кордоні з Білоруссю

Як розповіла пресофіцерка бригади Надія Замрига, у ніч на 24 лютого 2022 року бійці волинської бригади маршем висунулись в район кордону з Білоруссю, звідки наступали російські війська.

Перші бойові зіткнення відбулися на Київщині і Житомирщині.

Читати ще: Іменні прапори, персні й нагороди: танкістів 14-ї бригади привітали з Днем танкових військ

«Були важкі бої, були зупинені сотні одиниць російської бронетехніки, знищені сотні військовослужбовців РФ. І на 51-му кілометрі траси Житомир-Київ ворог був зупинений і відкинутий назад», – пригадує пресофіцерка.
Відтоді військовослужбовці 14 бригади брали участь у боях на Миколаївщині, Харківщині, Донбасі та у Запорізькій області.
Нові виклики, побут і сучасні технології

З 2017-го року у складі бригади воює Юрій. Каже: зараз йому 24 роки, він командир відділення. Говорить: у перші три місяці повномасштабної війни бійці не мали часу на відпочинок.

Читати ще: Зеленський вручив орден воїну 14-ї бригади, який був поранений під Соледаром

«Перший раз випрати одяг, не помитися навіть, а просто випрати одяг, тобто вдягнути нове, це був травень 2022 року, три місяці. І так у нас тут з усім: пранням, сном», – каже Юрій.
Зі слів військового, сучасна війна спонукала бійців опанувати новітні технології. Юрій на фронті опанував роботу із дронами. Як додає, за одну добу екіпаж може витратити до 10 FPV-дронів.

«Зазвичай ми намагаємось дістати до ворожої артилерії або техніки, але за потреби ми атакуємо штурмові групи противника або укріплення. В нинішніх масштабах ми використовуємо багато дронів кожного дня, але їх потрібно більше», – зазначив командир відділення.

Пресофіцерка бригади додала, що від початку повномасштабної війни 12 бійців 14 ОМБр отримали звання Героя і були посмертно нагороджені орденом «Золота Зірка».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучани Показати IP 7 Грудня 2023 07:51
а хто заклткав не панікувати та готуватись до шашликів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus