USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Бути Видимими»: у Луцьку пройшла хода на підтримку хворих на ДЦП

12 Жовтня 2021 09:12
У рамках Всесвітнього дня інформування про таку хворобу, як дитячий церебральний параліч, управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради спільно з громадською організацією «Ресурсний центр «Кольорова капустинка»» організували цікавий захід. Його назва - «Бути Видимими».

Про це йдеться на сайті Луцькради.

Організатори прагнули показати, що фізична активність чи навіть елементарні прогулянки на свіжому повітрі, позитивно впливають на якість життя усіх, в тому числі і людей з діагнозом ДЦП та супутніми станами.

Читати ще: У хаті повзає, на вулиці – на візочку: маленький волинянин з ДЦП мріє ходити і стати поліцейським
Під час ходи проспектом Соборності її учасники розповсюджували інформаційні листівки «Що таке ДЦП» та світловідбиваючі браслети. Адже бути видимими для людей з певними фізичними вадами - це життєво важлива річ, особливо за темної пори. Варто мати з собою такі браслети і цілком здоровим пішоходам. Люди це розуміли, тому радо приймали «світлячки» з дитячих рук.
Просвітницький захід вдався ще й тому, що його проведенню посприяла сама погода. Був теплий сонячний день, що здавався ще привітнішим від щирих дитячих емоцій та посмішок їхніх батьків.
Варто зазначити, що напередодні ходи у місті проводились інформаційні заходи для учнів НВК №26. На одному з них учні 5-Д класу виготовили печиво-побажання для діток хворих на ДЦП та вручили їм особисто свої подарунки.

Довідково: Дитячий церебральний параліч (ДЦП) - термін для групи захворювань у дітей з порушенням роботи центральної нервової системи, при яких уражена рухова активність, порушений м’язовий тонус, координація рухів. Термін «церебральний» означає пов'язаний з роботою головного мозку. Відсутність або зниження рухової активності м’язів позначає слово «параліч».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus