USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Був пошкоджений череп: у вбивстві новонародженої на Волині підозрюють її матір

1 Серпня 2019 08:43
В Устилузі знайшли мертвою новонароджену дитину, у вбивстві якої слідчі підозрюють її матір, 20-річну місцеву жительку.

Про це повідомляє ТСН.

У занедбаному сусідському городі знайшли закопаним новонароджене немовля. Відомо, що то була дівчинка і вона народилася здоровою завважки 4 кілограми 100 грамів. Тіло немовляти виявила поліція, яка оглядати обійстя почала після того, як від медиків надійшло повідомлення про підозрілу породіллю. Лікарям 20-річна жінка розповіла, що стався викидень, однак пояснити, де тіло немовляти – не змогла. Слідчі почали шукати поблизу хати.

«Тіло було виявлено біля землеволодіння породілі. Ступінь провини буде з’ясовано в ході проведення слідчих дій», – наголосив начальник третього слідчого відділу ДБР Станіслав Лисенко.

У вбивстві слідчі підозрюють 20-річну місцеву жительку. Саме поруч з її хатою була закопана дитина. Лікарі кажуть, до них жінка звернулась вже після пологів, з кровотечею. Сама вона твердить, що ні в чому не винна.

За попередньою інформацією, дитина народилася у вуличній вбиральні. Того ж дня її закопали на городі. Тіло немовляти було замотане у плівку, вже під час огляду експерти побачили пошкоджений череп. Слідчі підозрюють: дитину закопала саме мати. Була малеча у той час жива чи ні – ще належить з’ясувати. Саму ж жінку два дні тому госпіталізували до лікарні, її стан медики оцінюють, як середньої тяжкості. Однак категорично забороняють з нею зустрічатися – кажуть, це може зашкодити її здоров’ю. Сама жінка на контакт не йде, без її згоди розповідати будь-що лікарі відмовляються. «Якусь інформацію ми давати не можемо», – каже заступник головного лікаря Микола Юрко.

У прикордонному містечку, де сталася трагедія, два дні тільки й мови про моторошне убивство. Про те, що 20-річна дівчина вагітна, сусіди не знали. Дівчина жила разом з батьками та сестрою, поспілкуватися з ними не вдається – будинок зачинено. У селі впевнені, що родичі жінки знали про вагітність. Версію про те, що їй допомогли позбутися немовля, тепер перевіряє прокуратура. «Всі версії можливі і не можливі відпрацьовуються щодо осіб, які можуть бути причетні до цього злочину», – запевнив заступник військового прокурора Луцького гарнізону Богдан Гончар.

Сама підозрювана працює прикордонницею. Те, що вона була вагітна, колеги не помічали. «Зранку якраз мінялася з чергування, все було нормально, ніяких скарг на здоров’я, погане самопочуття вона не повідомляла», – запевняє начальник пресслужби Львівського прикордонного загону Ярослава Мельник.

У жіночій консультації впродовж усіх восьми місяців вагітності на обліку не стояла. Адвокат нині стверджує: жінка й не знала, що вагітна. «Дитя народилося мертве, стосовно закопували чи не закопували – ми не готові цю інформацію розповсюджувати», – заявив юрист Тарас Максимович. Відомо, що свою провину жінка не визнає. Тож крапку в цій історії мають поставити результати експертиз – їх у справі призначили декілька, зокрема й ДНК-дослідження.

Як повідомлялося, 29 липня в Устилузі молода жінка передчасно народила дитину і закопала її на городі.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лic Показати IP 1 Серпня 2019 09:18
Не по людськи все. Сама з кровотечою у лiкарню посунулась. Рятуйте!! А дитинцi беззаxicнiй нi тобi лiкаря, нi поховання людського. Зарили як собаку вуличну.
Устилузький Горсовєт Показати IP 1 Серпня 2019 09:53
Дуже багато нерозкритих суміжних питань. Чому не ведеться слідство відносно найближчих родичів породіллі у можливій організації і співучасті у вчиненні цього злочину? Напередодні коробку в магазині сестри брали разом - тіло знайдене замотане в поліетилен в коробці. Сестра виходжувала на подвір"ї виснажену підозрювану. Тобто, вже є якісь факти підготовки і співучасті сестри. Крім того, потрібно з"ясувати чи дійсно "мати" скоїла вбивство, так як стан її здоров"я фізично міг не дозволити це зробити в той момент. Вона мала післяродовий шок, виснаження, кровотечу і т.д. Можливо, хтось з рідні вбив маля? Крім того, сама підозрювана стверджує, що не винна. Де були в цей день батько і матір, чому за них не сказано ні слова? Потрібно всіх затримати і допитати по одному, бо вони і далі собі спокійно розгулюють, як нічого не було. А може справжній виконавець вбивства зараз на волі? Так, що, шановні журналісти, прошу вас тримати руку на пульсі поцій цієї трагічної історії до остаточного її розкриття? Хочеться, щоб на цей раз все пройшло без можливості "відмазатися" винній або винним, щоб не забулося і заглохло за трохи, щоб наш гуманний закон показав нарешті свою строгість в повній мірі, а не формально, бо знову не буде жодної перестороги для подібних унікалів в майбутньому. Ну, і на кінець таке риторичне питання до суспільства: як далі жити, коли поряд будуть спокійно і далі походжати серед нас такі аморальні імбіцили?
Лучанка Показати IP 5 Серпня 2019 09:33
Чому про батька мовчать?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus