USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Частина Великої китайської стіни обрушилася після землетрусу

10 Січня 2022 08:44
Частина Великої китайської стіни завдовжки близько двох метрів обрушилася через землетрус у провінції Цинхай на північному заході Китаю, пише газета Global Times, передає УНН.

«Два метри Великої Китайської стіни впали в повіті Шаньдань північно-західної провінції Ганьсу, який знаходиться за 114 кілометрів від епіцентру», – пише видання.

Землетрус магнітудою 6,9 стався на глибині 10 км. Влада виявила руйнування під час огляду місцевих культурних реліквій. Фахівці встановили первинний захист та розпочали відновлювальні роботи.

Ділянка стіни була побудована за часів династії Мін (1368-1644 рік). Споруда призначалася для захисту Китаю від завойовників. Стіна розділяє Китай на північну та південну частини для кочівників та землеробів, тягнеться від Ляодунського затоки Жовтого моря до пісків пустелі Гобі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Поц Показати IP 10 Січня 2022 08:49
Обрушився кремль, а Велика Китайська стіна обвалилась.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus