USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Чай з лимоном і бутерброд з ікрою підтримають організм у боротьбі з вірусами

30 Березня 2020 23:29
У період карантину лікарі рекомендують більш відповідально ставитися до свого раціону.

Gazeta.ua підготувала список смачних продуктів, які можуть принести відчутну користь – навіть в невеликих кількостях.

Цитрусові незамінні для профілактики і лікування ГРВІ, оскільки містять аскорбінову кислоту – від 40 до 70 мг на 100 г, при тому, що добова потреба для дорослих – 90 мг.

Імбир – натуральний імуномодулятор, що сприяє виведенню токсинів. Багатий на вітаміни (А, група В, С) і містить цілу низку мінералів і амінокислот. Є дієвим засобом боротьби з грипом, кашлем, застійними явищами в легенях, що дуже актуально сьогодні.

Білкові продукти організм повинен отримувати в достатній кількості. Науково доведено, що вироблення захисних імунних факторів (зокрема, імуноглобулінів) безпосередньо залежить від кількості білків і амінокислот в раціоні. Не обов’язково з’їдати 4 яйця або велику порцію м’яса. Червона ікра, наприклад, на 30% складається з легко засвоюваного білка – в 100 г міститься 1/3 добової норми для дорослої людини. Стільки ж білка в тунці.

Червона ікра і жирна риба – джерела жирних кислот Омега-3, які нормалізують роботу серцево-судинної системи і борються із запальними процесами. Цими кислотами також багатий риб’ячий жир, але куди приємніше з’їсти два бутерброда з червоною ікрою в день – і отримати свою добову дозу Омега-3. В ікрі також є вітаміни А, Е, D, групи В, йод, магній, залізо, фосфор. Продукт з таким збалансованим складом здатний надати максимальну підтримку організму в період загострення вірусних захворювань.

До речі, як показало опитування, недавно проведене дослідниками Gradus Research, українці розуміють, що для зміцнення імунітету потрібно споживати корисні продукти. «Стимуляторами» імунної системи вважають вітаміни А, В, С (91,4%), антиоксиданти (38,9%), Омега-3 (63,5%). Також українці споживають більше джерел легкого білка – рибу (27,2%), морепродукти (24,2%), ікру (18,0%).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ВІРУС Показати IP 30 Березня 2020 23:44
ПОПРОБУЙТЕ ІКРУ КАБАЧКОВУ.ДУЖЕ ДОПОМАГАЄ.
АС Показати IP 30 Березня 2020 23:47
Це зрозуміло,де людям гроші на все це корисне взяти? В Італіі вже голодні бути почались
Всезнайко Показати IP 31 Березня 2020 08:47
Навіщо таке написали? Зараз ікру розметуть...
Нострадамус Показати IP 31 Березня 2020 09:18
Ще забули написати про шамана з бубоном!...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus