USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чехія хоче працевлаштувати тисячі українців

4 Жовтня 2016 13:32
Робочої сили бракує у Чехії. Відтак, головний союз промисловості Чехії хоче компенсувати нестачу власних працівників українцями. Наразі мова йде про 140 тисяч робочих місць.

Про це з посиланням на чеське видання Е15.cz інформує канал 24.

Союз промисловості та транспорту вже закликав уряд прискорити працевлаштування українців на свої підприємства.

«Особливо не вистачає тих, хто має вузькі спеціалізації. Нам терміново необхідно щось з цим робити, адже багато компаній вже скаржаться на застій роботи. І якщо ми не можемо знайти цих співробітників в нас, то повинні шукати їх за кордоном. Нам потрібні тисячі українців, тому що наш ринок праці забезпечити компанії своїми людьми не може», – заявив голова Союзу Ярослав Ганак.

При цьому прем'єр-міністр країни Богуслав Соботка заявив про зниження рівня безробіття в країні на 5,3%. Чехія входить в ранг країн з найнижчим рівнем безробіття і може поступитися хіба що Німеччині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Буу Показати IP 4 Жовтня 2016 15:28
Трохи в Польщу, трохи в Чехію, і в Пакистан на заробітки їздять. То й залишиться одна Верховна рада із олігархами.
Лучанин Показати IP 4 Жовтня 2016 23:35
— На Байкал бы я хотела посмотреть. А ещё лучше взять с собой Байкал и уехать. — Ага. И Алтай, и Камчатку, и Мурманск, и всё остальное с собой прихватить. И уехать со всем этим в какую-нибудь страну. Вот тогда жить можно. — А здесь что останется? — Как что? Менты!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus