USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Чемпіонат світу з легкої атлетики U-20 у Бидгощі очима волинян

20 Липня 2016 09:21
У Бидгощі у вівторок почався чемпіонат світу U20 з легкої атлетики. За визнанням чиновників IAAF, ці змагання стали одними із найбільших в історії легкої атлетики.

Про це повідомляє прес-служба Федерації легкої атлетики Волинської області.

Увесь світ в гості до Бидгощі

До столиці Поморсько-Куявського воєводства Польщі прибули 1518 атлетів (832 чоловіки і 686 жінок). Більше, 1566 легкоатлетів у віковій категорії U-20, було тільки у 2012 році в Барселоні. Участь в цьому мега-форумі легкої атлетики, що відбувається на стадіоні Завіша, беруть 160 федерацій світу! “Завіша”, до слова, має сертифікат IAAF першої категорії і в 2008 році вже приймав аналогічні змагання. До слова, медалісти тих змагань, за підрахунками орагнізаторів, згодом здобули кілька сотень нагород на дорослих змаганнях найвищого калібру.

Прес-служба Федерації легкої атлетики Волинської області завдяки зусиллям та сприяння керівництва ФЛАВО та ФЛАУ отримала можливість попрацювати на чемпіонаті світу та отримати безцінний досвід. Упродовж цього тижня flа.volyn.ua спостерігатиме за змаганнями, розповідатиме про найяскравіші організаційні деталі і вболіватиме за українську збірну.
Скромне відкриття

Організатори не робили помпезного відкриття чемпіонату. Все обійшлося парадом прапороносців і представників країн. Хоча з врахуванням велетенської кількості країн-учасниць навіть простий перелік країн польською та англійською мовами потребував 10-15 хвилин. Український стяг на відкритті ніс штовхальник ядра із Бучача Іван Карюк.

Мер Бидгоща Рафал Брускі розповів, що це найбільше спортивна подія в історії міста. Утім, вже вп’яте Бидгощ приймає найавторитетніші міжнародні легкоатлетичні змагання і вважається одним із найдосвідченіших міст Польщі стосовно цього питання. Цікаво, що під час промов місцевих чиновників один із секторів стадіону не мовчав, а активно скандував щось вочевидь неприємне для мера та президента польської федерації легкої атлетики. Як вдалося дізнатися у польських журналістів, акцію протесту під час відкриття ЧС влаштували вболівальники одного із двох футбольних клубів Бидгощі. Вони вже довгий час намагаються повернути на “Завішу” футбол, проте місцева влада зробила ставку у розвитку арени саме на легкій атлетиці (і, як бачимо, небезуспішно), а ФК грає за межами Бидгощі.

Приємно, що персоною №1 під час відкриття чемпіонату світу U-20 був наш Сергій Бубка, перший віце-президент IAAF. Під час промови Сергій Назарович і віддав належне поступальному розвитку польського спорту, і нагадав про останні трагічні події у світі. “У такий час частіше варто пригадувати, що спорт, дружба і чесне протистояння на стадіонах допомагають людству подолати розбрат і ненависть. У спорті всі рівні”, - сказав Бубка.

Українські надії

У перший день ЧС українці зірок з неба не хапали, але успіхи таки мали. Зі стовідсотковим результатом для українок завершилося перше коло з бігу на 400 метрів. І Джойс Коба (53,74 с), й Іванна Аврамчук (54,71 с) впевнено вийшли до півфіналу. Обидві прибігли другими у своїх забігах, пропустивши вперед тільки атлеток із Ямайки. “Я була готова вибігти із 54 секунд і показала 53.74. Задоволена, бо дуже хочу хорошу доріжку у півфіналі, найкращим варіантом буде третя. Мені найлегше з неї стартувати і бігти, - коментує Джойс Коба. - Дуже сильно хочу пробігти у фіналі і в індивідуальному ввиді і в естафеті 4 по 400 метрів. Надзвичайно готувалася до цих змагань. У цьому сезоні вже двічі показала 53.26 — у Луцьку та Кіровограді.

- Чи встигнете відновитися на естафету?

- Мушу! Хоч і не тренували умисно її, але я бігла її із Анастасією Бризгіною на чемпіонаті світу у Портленді, тому певні зв’язки і досвід залишився.

Наталія Пироженко вийшла до півфіналу з бігу на 800 метрів (2.08,31 хв), а Олександр Соколов замкнув число півфіналістів з бігу на 100 метрів (10,65 с). Не вдалося подолати кваліфікацію зі штовхання ядра Івану Карюку (17,32 м), з метання списа Анастасії Івановій (44,92 м).




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus