USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чемпіонка світу з параканое стала почесним громадянином Ратнівщини

10 Листопада 2018 15:40
Волинська спортсменка, чемпіонка світу з параканое Марина Мажула отримала звання «Почесний громадянин Ратнівщини».

Про це стало відомо 9 листопада на 26-й сесії Ратнівської районної ради, повідомила дівчина у Фейсбуці. Також на сесії затвердили клопотання до обласної ради про присвоєння їй звання «Почесний громадянин Волині».

Окрім того, Марина отримала почесну грамоту від голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці та грамоту і годинник від Волинської обласної державної адміністрації.

«Я знаю, що подібної шани раніше були удостоєні тільки поважні за віком ветерани праці або люди, які здійснили певний героїчний вчинок в житті. Я ще зовсім молода, і не здійснила нічого героїчного. Проте, так сталося, що завдяки моїм зусиллям наш український прапор піднімали на церемонії нагородження спортсменів в далекій Португалії.

У 2018 році чемпіонат світу з веслування на байдарках і каное проводився в португальському місті Монтемор-о-Вельо (в період з 22 по 26 серпня). Це була 45-а світова першість з цього виду спорту. Розігрувалось 30 комплектів нагород, в тому числі 17 у веслуванні на байдарках і 13 у веслуванні на каное.

Я брала участь в змаганнях з параканое – це вид спорту, в якому задіяні, виключно, особи з інвалідністю. В цій першості мені вдалося здобути золото, на дистанції 200 м. Загалом наша паралімпійська збірна здобула друге загально-командне місце, пропустивши перед собою тільки дуже сильну і багаточисельну збірну Великої Британії (Англії). Звання чемпіонки світу з веслування – це результат двох років виснажливих тренувань. Першими досягненнями стали перемоги на чемпіонатах України, а потім п’яте місце на чемпіонаті Європи в Болгарії і четверте місце на чемпіонаті світу в Чехії, на дистанції 200 м.

А перед цим були тренувальні збори і постійна відсутність вдома, тяжкі фізичні навантаження, неймовірний психологічний тиск і нервове напруження підчас змагань. Не кожна здорова людина може витримати такий ритм життя. Я витримала і досягла результату!» - поділилася спортсменка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
факт Показати IP 10 Листопада 2018 16:26
Оце "круто!" Дві грамоти і почесний громадянин!Ні,щоб всім разом виділити тисяч з п"ятсот гривень.Але ж___НІ!!! Така наша влада.Таку ми її вибираємо.І маємо те,що маємо.
Олександр факту Показати IP 10 Листопада 2018 20:04
Пардон, але медаль з інвалідного спорту не вартує таких виплат. І, як на мене, почесного звання - теж
факт до Олександр факту Показати IP 10 Листопада 2018 20:19
Та заради людяності!
Олександр Показати IP 10 Листопада 2018 20:44
Людяність - хороша річ, звісно. Але з таких міркувань не можна давати премії і звання, інакше це переросте у профанацію. У нас просто якесь гіпертрофоване ставлення до всяких нагород на другорядних змаганнях. Але у даному випадку це зрозуміло - чим Ратнівщина ще похвастається. Однак ображати жіночку-переможця не хочу - вона великий молодець. За великим рахунком мова не про неї

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus