USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Ченці вийшли на Майдан як миротворці

22 Січня 2014 10:17
Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоієрей Георгій Коваленко та секретар Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич повернулися з вулиці Грушевського, де мали спілкування з трьома ченцями, які стоять між загонами «Беркута» та протестувальниками.

На своїй сторінці у facebook протоієрей Георгій написав:

«Повернувся з Грушевського. Україна має шанс. Але чи скористаються цим шансом влада, політики і люди, — залежить від них.

Церква продовжує молитися за мир, а троє змерзлих священиків продовжують стояти на Грушевського…», - йдеться у повідомленні.

Протоієрей Миколай Данилевич зазначив:

«Вчора вранці троє монахів нашої Церкви (о. Гавриїл, о. Мелхиседек і о. Єфрем) стали на вулиці Грушевського у Києві з хрестом та іконами між мітингувальниками і «Беркутом» і припинили протистояння.

Отці вийшли як миротворці, не за одну чи іншу сторону, а молились за припинення протистояння. Хоча їм пропонували стати «з народом», отці лише молились і співали «Христос воскрес».

Ми з отцем Георгієм Коваленком пішли на Майдан до людей по обидві сторони барикад, щоб поговорити, допомогти, підтримати. Відчуття особливі!!! До нас підійшли наші віруючі й стояли з нами. Ми стояли почергово то лицем до мітингуючих, то до «Беркуту», осіняючи хрестом та іконами одних і других.

Через деякий час підійшов і Віталій Кличко, дякував, попросив стояти, не йти, і пообіцяв, що ще священики прийдуть. І сказавши, що він добиватиметься перемир’я, відійшов до беркутівців. Потім через хвилин 15 знову повернувся до нас з натовпом журналістів. Ми з отцем Георгієм сказали, що ми, як представники Церкви, тут для того, щоб запобігти насильству, а все інше - справа політиків. І нехай Господь врозумить їх всіх!, йдеться у повідомленні отців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus