USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Через Дію можна буде подати заяву про шлюб

25 Листопада 2022 17:45
Замість кількох походів до ДРАЦС, черг та гори документів – 10 хвилин на порталі Дія. В Україні розпочали запис на бета-тест заяви про шлюб онлайн.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Відтепер усі охочі зможуть подати заяву і одразу обрати місце та час, формат та зал, де пройде церемонія. Раніше необхідно було йти до ДРАЦС, заповнювати папірці, вручну вводити особисту інформацію, проходити перевірку держреєстратора. Потім йти в банк, щоб сплатити держмито, і знову повертатися до установи. Після цього обговорити формат церемонії і тільки потім повертатися додому й чекати на заплановану дату.

«Спрощуємо процедуру, усуваючи всі бюрократичні процеси. Якщо вам більше 18 років, маєте електронний підпис та другу половинку – долучайтеся до бета-тесту за цим посиланням», – інформував Федоров.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ВІРУС Показати IP 25 Листопада 2022 19:20
А ПЕРША ШЛЮБНА НІЧ ЧЕРЕЗ ДІЮ ВЖЕ МОЖЛИВА?
Маркіз Показати IP 25 Листопада 2022 19:38
А розлучення?
Хахаха до Маркіз Показати IP 25 Листопада 2022 21:27
Ні. Тут важливо пояснити дитині, що та кнопка в Дії то як гра Джуманджі- дороги назад не буде
Є-мізки Показати IP 25 Листопада 2022 21:22
А протилежний порядок на вихід з того квесту запровадять? Бо зараз через Дію вісімнадцятилітні порозписуються, щоб мама не знала, а потім в сльозах шукатимуть в Дії програму Є-розлучення. І тут зась! Тут вже і бумажки і бюрократія і навіть можливо аліменти. Електронна демократія це звісно добре, але знаючи кількість "щасливих" шлюбів у нас взагалі одружуватись до 30 краще заборонити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus