USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Через колії не лучани ходять». Як Богдан Шиба не зміг добудувати міст до вокзалу

23 Жовтня 2020 08:00
Обіцяного три роки чекають. Хоча у випадку колишнього мера Луцька Богдана Шиби, який знову мітить в очільники міста, обіцяного взагалі можна і не дочекатися. От хоча б згадати історію з будівництвом у Луцьку мосту через залізничні колії. Тоді під приводом зведення надземного пішохідного переходу Богдан Шиба виселив підприємців з частини Завокзального ринку. Територію, де вони торгували, віддали під будівництво торгового центру. Зі свого боку, новий власник земельної ділянки Леонід Джулінський, як тоді заявляли владці, зобов’язувався збудувати міст через залізничні колії. Торговий центр він збудував, а от міст – ні. Коли ж журналісти пішли до Богдана Шиби питати, чому так трапилося, він сказав, що ні про які обіцянки побудувати міст не знає. А згодом узагалі заявив, що підприємець збудує міст, якщо місто дасть йому ще одну ділянку під будівництво ще одного торгового центру.

Надземний пішохідний перехід від залізничного вокзалу до ринку «Завокзальний» почали будувати ще у 1996 році. Тоді міським головою був Антон Кривицький. З 2006 року обіцяти добудувати міст взявся новий міський голова Богдан Шиба. Але, як то кажуть, обіцянка-цяцянка.

Аби завершити недобудований міст, Богдан Шиба наголошував на необхідності залучення інвестора. Для цього з частини Завокзального ринку виселили підприємців, які торгували. А звільнену територію площею 78 соток міська рада віддала під будівництво торгового центру. Тоді Богдан Шиба на телебаченні говорив про те, що підприємець, який будуватиме торговий центр на території ринку, збудує і міст.

Ось пряма мова Шиби від липня 2007 року: «Завершення будівництва підприємцями, які будуть будувати торговий комплекс на Завокзальному ринку. І як ви можете самі бачити, підготовчі роботи уже розпочалися для облаштування основи для цього переходу. Тобто питання вирішене».

Звільнену земельну ділянку на території Завокзального ринку Луцька міська рада надала фірмі «Домінанта», власником якої є Леонід Джулінський. Торговий центр під назвою «Караван» він збудував, а от міст – ні. Коли журналісти пішли до Шиби питати, чому так сталося і чому власник земельної ділянки не виконав зобов’язань, той відповів, що ні про які обіцянки не знає.

«Кому він таке обіцяв? Кому він обіцяв і де це було сказано? Не знаю, взагалі не знаю, що кому Джулинський обіцяв», – повідомив міський голова.
Читати ще: Чому Богдану Шибі не варто боротися за крісло мера?

Тож вийшло так, що міська рада віддала землю під будівництво торгового центру, а очікуваного мосту не отримала. Мало того, і підприємці, які колись торгували на місці торгового центру, залишилися без торгових точок.

Але далі – більше. У Луцькій міській раді заявили, що власник торгового центру на Завокзальному ринку добудує міст, якщо міська рада дасть йому територію, щоб спорудити ще один торговий центр. Цього разу на території залізниці. Мовляв, щоб міст з’єднував два центри. Але зрозуміло, що залізниця дозволу на будівництво великого комерційного об’єкта на своїй території не дала. Відтак Богдан Шиба у всіх гріхах почав звинувачувати Львівську залізницю. А ідею будівництва мосту назвав узагалі... політикою, мовляв, лучанам він не треба, бо вони по ньому не ходять.

«Цей міст, напевно, більше такий політичний. Тому що через колії не лучани ходять, а пасажири приміських поїздів. Тому що мешканці міста ходять через міст», – заявив він.

Читати ще: «Лізинг від Богдана». Як Богдан Шиба загнав Луцьк у боргову яму

Міст над коліями за каденції Богдана Шиби так і не збудували. Як то кажуть, не можеш зробити – то не обіцяй. Варто зазначити, що надземний перехід таки відкрили, але аж у 2011 році уже за мерства Миколи Романюка. І що найцікавіше: його відкрили без торгового центру з боку залізниці. Виявляється, так можна було. Але, очевидно, тоді міська рада ну дуже вже комусь хотіла догодити, та явно не лучанам.

Та то лише одна з багатьох невиконаних обіцянок Богдана Шиби. Зокрема, свого часу він обіцяв, що у 2009 році міська рада завершить облаштовувати всі двори багатоквартирних будинків. Як бачимо, стільки облаштували, що роботи досі вистачає. Обіцяв Богдан Шиба, що створить окрему комунальну структуру, яка опікуватиметься проблемами Старого міста – не зробив. Пробував братися за реконструкцію Театрального майдану та фонтану-корита. Тут також не вийшло. Не вийшло і з системою відеонагляду в місті. А про борги, які залишив Шиба по собі, покидаючи мерське крісло, ще довго згадували його наступники.

В одному з інтерв’ю наступник Шиби Микола Романюк зазначив, що Кривицький був кращим мером за Шибу. За його словами, Кривицький менше вдавався до політики й більше працював над господаркою.

Зрештою, хай там як, тепер, через десять років після свого мерства, Богдан Шиба хоче вдруге увійти в річку. Воно й не дивно. Бо ж за 10 років підросло нове покоління виборців, які, напевно, і не пам’ятають, що було тоді, та навряд чи знають, що таке «міст Шиби» чи «борги Шиби».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 23 Жовтня 2020 09:37
А про ДТП слабо написати? Чи справді вже всі забулися? Заходимо в інтернет, пишемо Шиба ДТП, там нагадають!
Пдр до Лучанин Показати IP 23 Жовтня 2020 10:17
Та в нього і без дтп гріхів, хоч греблю гати. Корупція цвіла по повній в МР за його каденції. Зарплати в приближех звичайних помічників і секретарів були такі, що не всі керівники інших установ мали. Такого накрутив і понароблював,що голова обертом. Язиком плеще суцільну брехню. Нічого просто так не робить. Лише для себе коханого.
тікіток Показати IP 23 Жовтня 2020 17:48
Після Шиби був Романюк - різниця вражаюча! То хтось ще захоче за того Шибу голосувати? Ну хіба що різні пройдохи типу "Синдрому", "Глашатаю", та "Лицару" :))))))))))))
Ага до тікіток Показати IP 23 Жовтня 2020 18:49
Ще ті, хто біля нього пасеться. Для простих людей він ніц не робив і не зробить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus