USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Через корупційний скандал: канцлер Австрії пішов у відставку

10 Жовтня 2021 11:21
Себастьян Курц, очільник уряду Австрії з 2017 року, у суботу ввечері оголосив про свою відставку з поста федерального канцлера.

Про це він заявив у терміново призначеному телевізійному зверненні, повідомляє Європейська правда.

Курц визнав що йде на цей крок через скандал, що набув розголосу у останні дні. Він вкотре відкинув звинувачення у свій бік, але заявив, що вирішив все одно піти з посади.

Ця відставка стала результатом тиску на Курца з боку партнерів по коаліції.

Партія «Зелених», яка є молодшим партнером по коаліції, в п’ятницю провела переговори з трьома опозиційними партіями, які раніше закликали Курца піти у відставку. У разі, якби канцлер не погодився піди з посади добровільно, «Зелені» планували подати вотум недовіри на спеціальній сесії парламенту у вівторок.

У результати сторони досягли компромісу. Курц облишає посаду, коаліція зберігається і подає на посаду нового канцлера кандидатуру позапартійного політика Александра Шалленберга, який нині очолював МЗС Австрії. Сам Курц лишається очільником партії.

Нагадаємо, прокуратура провела обшуки в канцелярії Курца і в штаб-квартирі його консервативної Австрійської народної партії.

У квітні правоохоронні органи Австрії почали розслідування про корупцію, в якій фігурують високопоставлені чиновники і найближчі соратники Курца.

Курца також підозрюють у неправдивих свідченнях парламентському комітету, сформованому для розслідування політичного скандалу, що повалив його колишній уряд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
The Bubochka Показати IP 10 Жовтня 2021 11:48
Хіба так і в нас можна було?
Петро до The Bubochka Показати IP 10 Жовтня 2021 12:29
В нас корупціонерів обирають до влади. Одного змінюють іншим
Дідо Показати IP 10 Жовтня 2021 17:00
Скубають націоналістів
Зелебобик Показати IP 10 Жовтня 2021 19:41
Тем временем Зеленский даже не прокомментировал свои офшоры.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus