USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Через мешканця, який роками судиться з ОСББ, у луцькій багатоповерхівці зросла квартплата

22 Жовтня 2021 08:00
У Луцьку власник однієї квартири тримає «в облозі» всю багатоповерхівку. Чоловік підозрює, що ОСББ ошукало мешканців на ремонтах і невпинно судиться із правлінням. Тепер квартплата витрачається не на нові ремонти, а на судову тяганину.

Про те, хто насправді нагріває руки на сусідських чварах, йдеться у спецпроєкті «На межі», пише ТСН.

Десять років тому цей луцький гуртожиток мав тріщини, іржаві труби та брудний під’їзд із вибитими вікнами. Відштовхнутись від «комунального дна» тутешні мешканці змогли, коли об’єднались в ОСББ.

За оновленням цього будинку, яким був одним із перших в Україні, де мешканці взялися за самоуправління, стежила вся країна. Тепер в тутешньому ОСББ економлять на опаленні та перестали мріяти про якесь покращення. Частину коштів із квартплати тут почали витрачати на юридичні послуги, адже один із мешканців будинку роками веде судову тяганину з його управителями.

Невдоволеного мешканця звати Федір Данилік і він запідозрив правління ОСББ в корупції. Зокрема, Федір вважає, що вартість проведених в будинку ремонтів була завищеною. За останніх п’ять років він подав десяток позовів до суду.

Оплату нескінченної судової тяганини управителі будинку включили у квартплату, яка збільшилася на дві з половиною гривні за квадратний метр.

Голова ОСББ Юлія Сабатюк пояснює, що корупцію у проведених ремонтах шукав не тільки Федір, але й міські чиновники та державні експерти. У судах всі звинувачення розвалились. Але позови від Федора Даниліка продовжуються. На судовий збір і адвокатів правління ОСББ витратило вже понад двісті тисяч гривень.

«За ці гроші на сьогодні можна було би зробити два шикарні ремонти в під’їздах», – каже Юлія Сабатюк.

Вести розмову зі знімальною групою ТСН у власній квартирі Федір Данилік не захотів. Як виявилося, помешкання перебуває під арештом через кримінальну справу. Власник житла раніше був обласним чиновником, який фігурує в корупційній справі – його звинуватили у вимаганні хабара в розмірі 30 тисяч доларів. Справа тягнеться до сьогодні.

Втративши роботу на державній службі, Данилік, юрист за освітою, взявся вести судову війну із ОСББ. «Я вважаю, на сьогоднішній момент, що це тероризм, який має на меті заробіток», – стверджує Юлія Сабатюк.

До речі, останній судовий позов Федора Даниліка, яким він оскаржував підвищення квартплати для оплати послуг адвоката, суд задовольнив. Тепер він має намір добитися через суд притягнення до відповідальності голови ОСББ, яка витрачала кошти на адвоката, щоб вести з ним судову тяганину.

Заборонити судитись йому не може жодна людина чи закон. Тож ОСББ і його мешканцям, ймовірно, доведеться ще не раз відбивати атаки невгамовного сусіда.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Василь Показати IP 22 Жовтня 2021 08:21
І знов Сабатюк і К!!!!Те,що вартість встановлення АІТП фірмою Голфстрім,яка працювала з пані Сабатюк,є завищеню,неодноразово писали ВН.Якщо вартість АІТП по програмі становить прибл. 450т. гр.-то в пані Сабатюк 850т.гр.Утеплення з фонду досить дороге-7-8мл.гр. і для входу в програму необхідний підпис голови ОСББ або управителя.А потім мешканці розхлюбують ці речі з Давидюком,Лавренюком,пані Максимюк!!!Появився новий спосіб заробітку-управителі багатоквартирними будинками.І об"єднання "Лучани," Волинянка" і численні скарги мешканців на цих заробітчан.
Ашот. Показати IP 22 Жовтня 2021 09:12
Молодець ! ! !
Анонім Показати IP 22 Жовтня 2021 09:17
Звинувачення жертви як воно є...
Тарас Показати IP 22 Жовтня 2021 09:56
Юлю заробітчанку знають усі, 200 тис на адвокатів? банальнішої схеми відкату годі й вигадати. Економлять на опаленні? Де цифри? де дані? де зграя задоволених мешканців? Будинок справді показовий, як еталон наживи "чесними" головами ОСББ.
Луцьк Показати IP 22 Жовтня 2021 11:54
Багато років жили в цьому будинку. Пам*ятаю забиті фанерою вікна, зламані двері, комунікації, постійний холод і бруд. Переважна більшість мешканців нормальні адекватні люди, але звичайно є і неадеквати. Коли прийшла Юля Сабатюк і запропонувала створити ОСББ, щоб навести лад в цьому будинку, чесно кажучи, було багато скептиків і я в тому числі. Під державні програми були взяті кредити на ремонти ( утеплення будинку, перекриття даху, повна заміна електропроводки по всьому будинку, заміна труб каналізації, встановлення ІТП і т.д.), які протягом не великого часу були виплачені. Це колишній гуртожиток і людям допомогли приватизувати своє майно. Завжди вражало терпіння і толерантність Юлі Сабатюк, яка не зважаючи на різні позови алкоголіка Петра з 6 поверху, так званого "юриста" Федора Даниліка (особисто бачила, як спеціально неодноразово нищив вхідні двері на кодовому замку,не зважаючи на зауваження, мабуть такі знатні юристи не можуть собі дозволити виготовити чіп) і т. д. Хочеться побажати здоров*я, терпіння і сил Юлії Сабатюк, тому що, як би не вона, жителі ніколи не об*єднались і не мали б такого житла, яке можна і продати за непогані гроші і жити в нормальних умовах на сьогодняшній день. Федору хочеться побажати швидше продати квартиру в цьому будинку (чомусь під арештом, мабуть забагато хабарів брав на державній службі) і дати спокій голові ОСББ і жителям.
Василь Показати IP 22 Жовтня 2021 12:09
Те,що є неадекватні мешканці-це одне.А от завищені кошториси на ремонт ліфта від "Волиньбудпроект",завищені кошториси на утеплення по програмі теплі кредити,завищені кошториси на монтаж АІТП-це також реальна дійсність разом з відкатами.Так як більшість мешканців в цих кошторисах не розбираються і довіряють своїм управителям.ревізійні комісії в ОСББ не працюють-ось і отримуємо результат.
Життя в ОСББ до Василь Показати IP 23 Жовтня 2021 09:02
Хто знає, чи мають право підвищувати ціну за утримання будинку в ОСББ з 6 шрн.05 коп.до 10 грн. З таким високим підвищенням не всі згодні. Чи є якась соціальна норма для соціально незахищених осіб? Буду вдячна за відповідь.
Василь до Життя в ОСББ Показати IP 24 Жовтня 2021 11:41
Правління вашого ОСББ має право підвищувати ціну за утримання будинку на основі фактичних аргументованих затрат.Для перевірки цих затрат у Вас є ревізійна комісія,до якої Ви вправі звернутися в любий час.Зменшення плати за утримання будинку для певної категорії осіб також має право правління ОСББ.Для чого Вам необхідно написати звернення на імя голови ОСББ у двох екземплярах і забрати один собі з підписом голови ОСББ.
Луцьк Показати IP 22 Жовтня 2021 13:01
У цьому будинку жили і живуть мешканці, які не погано розбираються в кошторисах, які одноразово на зборах нам доводили до відома. Хто хотів індивідуально в них розбирався. Сабатюк Юлію не одноразово перевіряли по цих питаннях та й держава просто так, без перевірки ці кредити не надавала. Цікаво за що такі відкати на державній службі отримумав, та так не вдало не доотримав Федір Данилік?
??? до Луцьк Показати IP 22 Жовтня 2021 15:24
Юля, це вже палєво. Вийди з коментів.
Луцьк до ??? Показати IP 23 Жовтня 2021 12:54
Уточнюю,я колишній мешканець, який добре знає і Юлю Сабатюк і Федора Даниліка і Віктора та багатьох людей з цього будинку і разом з ними проходили і приватизацію і ремонти !!!!
Той хто знає Показати IP 22 Жовтня 2021 16:52
Сабатюкна момент зйомки сюжету вже не була головою ОСББ. Поліцією щодо тої панянки здійсюється досудове розслідування по факту привласнення понад 300 тисяч коштів свіввласників. Ремонт даху в будинку зроблено за кошти облдержадміністрації, надані як доромога одній із мешканок. Натомість зібрану з мешканців готівку в 2011 році в розмірі 70 тисяч, старости поверхів передали Сабатюк. Якось так виглядає правда підтверджена доречі, матеріалами кримінального провадження.
Той хто знає Показати IP 22 Жовтня 2021 17:07
Через правові дії того Федора який доречі придбав житло в будинку, такий писака як ти безкоштовно зміг приватизувати житло. Хоча вам з мізками прибиральниці то не доходить.
Прибиральниця до Той хто знає Показати IP 23 Жовтня 2021 12:49
Той Федір не законно привласнив загальну душеву та кімнати, а потім разом з усіма мешканцями приватизував. Приватизація проводилась ОСББ централізовано для всіх мешканців. Якби цей Федір менше показував свою дурість на протязі багатьох років у різних інстанціях, то й тарифи на обслуговування будинку були б менші. Чому ж він не став головою ОСББ в той час і не допоміг мешканцям безкоштовно приватизувати житло і зробити ремонти ??? Через одну таку "розумну" людину проблеми у всіх мешканців!
ПРАВДА Показати IP 23 Жовтня 2021 01:53
Сабатюк , Максимюк , Давидюк усі шахраї . Усі як один кажуть що пішли б , але людей шкода ))) бо де ще зароблять як не на довірливих мешканцях ОСББ
007 Показати IP 23 Жовтня 2021 12:45
Усі троє Сабатюк , Максимюк , Давидюк крутять вертять тими ОСББ не надають ніяких документів , ні мешканцям ні ревізійній комісії , одне свавілля . Таких голів треба гнати в шию , в першу чергу це заробітчани , брехуни , і аферисти . І нічого вони доброго для ОСББ не роблять як тільки набивають свої кармани , і роблять відкати , завищують ціни на роботи . Це вже не раз доведено , і не одна справа вже на них лежить . Так що перед оберанням голови ОСББ добре подумайте . Надавайте перевагу мешканцям будинку вони хоть будуть зацікавлені в покращенні умов де живуть , а не отій шайкі О. Бендер . Люди їх масово виганяють
Луцьк до 007 Показати IP 23 Жовтня 2021 13:03
Чому, коли створювалось ОСББ ні одна людина з будинку не захотіла стати головою ОСББ. На зборах були постійні крики і невдоволення, коли доходило до діла - ні кому нічого не було потрібно. На сьогодні голова ,звичайно з допомогою мешканців, зробила показовий будинок, а її ще й обливають брудом. Ставте головою Федора Даниліка - він зменшить тарифи і ремонти буде робити безкоштовно!
Данилік Федір Показати IP 23 Жовтня 2021 19:26
До господарського суду мною були подані З позови, а не 10. Сплачений судовий збір за всі справи становив 6 тисяч гривень. За подання апеляцій ОСББ сплатило 9 тисяч гривень. Оскільки адвокатом ОСББ документи подавались аби-як, а також сфальшовані протоколи, мої позови в частині збільшення внеску на утримання були задоволені. Виникає питання до Сабатюк . На який судовий збір і якого професора права витрачено 200 тисяч гривень. Рішення зборів про проведення ремонту в підїзді мною НЕ ОСКАРЖУВАЛОСЬ. Правда на такий ремонт мешканці мали окремо здати гроші. Тоді питання до дописувачів, на що витрачались кошти ОСББ в сумі 410 тисяч гривень, які сплачувались в рік на утримання жулья, ой прастітє, жилья?
Цікаво до Данилік Федір Показати IP 24 Жовтня 2021 07:28
А нашо трьі тридцяиь тисяч хвбаря?
Сусідка Показати IP 23 Жовтня 2021 20:44
А Віктор "КАРЛОСОН" чому лазив по криші? Невже журналісту розказав про 70 тисяч гривень,зібраних готівкою для Сабатюк і Ко . Тож Данилік показував сусідам пояснення за підписом Сабатюк, що ОСББ до ремонту немає відношення а кошти надала Волинська облдежадміністрація.
Василь Показати IP 24 Жовтня 2021 11:51
"ОСББ до ремонту не має відношення,а кошти надала Волинська облдержадміністрація."-!!??Оце так повезло!!!Аби робили за свої кровні-то і відкатів було б менше.
Данилік Федір Показати IP 24 Жовтня 2021 17:39
Щира подяка дописувачам, які знають, як на довірливих мешканцях наживаються окремі заробітчани, а-ля Луччани. А я тепер точно знаю що мій наступний позов буде до Телекомпанії " Студія 1+1". І гарантую що мій позов задовільнять, бо ні одна моя квартира НІКОЛИ НеБУЛА під арештом і НЕ має ніякої корупційної справи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus