USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через міцну гривню не вистачає грошей: Мінфін не профінансує частину видатків у грудні 2019 року

19 Грудня 2019 13:27
У Міністерстві фінансів України повідомили, що частину видатків за грудень 2019 року фінансуватимуть після аналізу їхньої пріоритетності. Така ситуація пов’язана із занадто міцним курсом гривні цього року.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства фінансів, передає Громадське.

Водночас у відомстві переконують, що так звані «захищені» статті бюджету — виплату зарплат, пенсій та соціальних платежів — профінансують у повному обсязі.

«Решта платежів, які були зареєстровані вже в грудні, будуть проведені після аналізу їх пріоритетності разом з розпорядниками бюджетних коштів з огляду на невиконання доходів Державного бюджету протягом 11 місяців 2019 року внаслідок міцнішого, ніж враховано в Державному бюджеті, обмінного курсу гривні, повільнішого зростання імпорту та падіння виробництва тютюнових виробів», — повідомили у Мінфіні.

Напередодні Мінфін попросив уряд збільшити план запозичень на 2019 рік на 10 мільярдів гривень.

Нагадаємо, що за січень-жовтень 2019 року до державного бюджету України не надійшло 47,17 мільярда гривень доходів, які були заплановані у бюджеті.

Раніше у Рахунковій палаті повідомляли, що через завищені очікування щодо курсу гривні, які закладалися у законопроєкт про державний бюджет на 2019 рік, а також через падіння курсу валют бюджет недоотримав 46,2 мільярда гривень. Також у Рахунковій палаті підрахували, що через зміцнення курсу гривні бюджет недоотримав 9 мільярдів гривень. Водночас зміцнення гривні дозволило зекономити 11,5 мільярда гривень на обслуговування державного боргу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Правда Показати IP 19 Грудня 2019 14:01
А це вже майже внутрішній дефолт,а може і не майже.Як вони будуть його виконувати в 2020-загадка,бо там зовнішні виплати ого-го..."Остров невезения в океане есть,весь покрытый зеленью,абсолютно весь...".Ще потрібно врахувати,що зими практично немає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus