USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Через підвищення тарифів Луцьк – на межі енергетичного колапсу

26 Липня 2016 14:41
Луцьких депутатів закликали не підтримувати мораторій на підвищення комунальних тарифів під час сесійного засідання, що відбудеться завтра, 27 липня.

Про це під час оперативної наради сьогодні, 26 липня, повідомив перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев.

З його слів, уже відомо про те, що окремі обранці громади висуватимуть на сесійне голосування три проекти рішень щодо мораторію на підняття тарифів на комунальні послуги.

Утім, на думку, віце-мера такі проекти рішень не що інше, як самообман, оскільки впливати на ріст тарифів фактично неможливо. Складну ситуацію посадовець пояснив на прикладі КП «Луцьктепло», де 80-92 відсотків від зароблених коштів – це вартість енергоносіїв (газу та електроенергії), й менш, ніж 20 відсотків йде на заробітні плати працівникам, ремонт тепломереж, аварії тощо.

«Якщо побутує думка, що одним зверненням Луцької міської ради можна зупинити ганебний ріст тарифів, то хочу вас усіх опустити на землю. Якщо ми накладемо мораторій на підвищення тарифів, й не піднімемо їх, то КП «Луцьктепло» доведеться сплатити касовий розрив – 121 мільйон гривень. А от у разі підняття – 60 мільйонів гривень держава поверне місту за рахунок субсидій. Не морочте людям голову, аби заробити політичні дивіденди. Бо якщо «Луцьктепло» припинить роботу, тоді у Луцьку буде справжній колапс», - переконував колег Тарас Яковлев.

Свого заступника підтримав й Луцький міський голова Микола Романюк. Він зауважив, мовляв, деякі депутати отримали команду з Києва, тому й подаватимуть на розгляд сесії відповідні проекти рішення.

«Ці проекти звучать по-різному, але суть одна. Мій заступник озвучив суму, у яку відмова від підняття тарифів обійдеться місту. 121 мільйон – це немало. В такому разі доведеться повністю припинити фінансування дитячих садочків, шкіл, медичної галузі, зупинити капітальний ремонт і ремонт доріг. Не треба дурити людей. Ситуація, що склалась, нікому не подобається, бо тарифи зросли у два з половиною рази. Але добре подумайте перш, ніж підтримувати ці проекти рішень», - резюмував міський очільник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
лучани Показати IP 26 Липня 2016 15:19
Боржник-це злодій. Вистачить з ними бавитися. Відключати від послуг, забирати зарплату та квартири. За хитрозадого боржника платять сумлінні споживачі.
дода до лучани Показати IP 26 Липня 2016 18:18
сам ти злодій В усьому світі послуги надаються за згодою і договором. Я не хочу отримувати послуги, я їх не замовляв, відімкнить мене від "них", а не тишком нараховують як би борг. От тобі виставлять борг за ремонт авто на стоянці ,а ти його не замовляв тем більше не погоджува, але ти боржник. У нас є тільки ТЕРПИЛА з обох сторін.
АС Показати IP 26 Липня 2016 15:27
Я маю субсидію і плачу за трьохкімнатну 117гривень,це найкраща влада і все добре
вовк до АС Показати IP 26 Липня 2016 16:46
ти тупий осел а не АС . 1. Субсидії ідуть в кишеню фірташів коломойських і прочої сволоти. 2.не отримаєш нормальної медицини освіти дороги і т.д. бо на субсидії спишуть. Спочатку арифметику випвчи неук а тоді базікай.
Жук Показати IP 26 Липня 2016 15:53
Та небуде ніяких колапсів, бідний Український народ як платив останні копійки так і буде платити, у Польщу наймитами їздитеме, але буде платити, це побачили "ті кого ми вибрали" і нагліють ще більше! Нажаль такі ми є УКРАЇНЦІ і рота ніхто не відкриє, бо моя хата скраю.
Rjkz Показати IP 26 Липня 2016 16:10
Романюку добре казати а як людям заплатити він подумав??? НАщо та влада яка нічого не роить для людей а все тяне до останньої копійки ? Ми сидимо до зарплати іноді без крихти хліба щоб позаплачувати все!!
Хлоп до Rjkz Показати IP 26 Липня 2016 16:33
Не треба працювати в "Волинських новинах", шукайте іншу роботу, "ми":))
ну і мер Показати IP 26 Липня 2016 16:37
"В такому разі доведеться повністю припинити фінансування дитячих садочків, шкіл, медичної галузі, зупинити капітальний ремонт і ремонт доріг. Не треба дурити людей. Ситуація, що склалась, нікому не подобається, бо тарифи зросли у два з половиною рази. Але добре подумайте перш, ніж підтримувати ці проекти рішень», - резюмував міський очільник." Ніяк не можу зрозуміти: як кошти, які надходять на "Луцьктепло", можуть іти на фінансування дитячих садочків, шкіл, медичної галузі, зупинити капітальний ремонт і ремонт доріг? От тут то точно не треба дурити людей...
любопитний фінансист Показати IP 26 Липня 2016 17:42
До ну і мер. Бюджетні кошти міста які ідуть на фінансування бюджетних організацій прийдеться перерозподілити, і заплатити ту компенсацію по тарифах "Луцьктеплу", а ті в свою чергу все на Київ. Отака арифметика.
боржник Показати IP 26 Липня 2016 19:22
Влада,яка в підкаблучниках у фірташів,ахметових,коломойських -ганьба для народу України.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus