USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Через політичні торги – під загрозою економіка і репутація України, - нардеп

22 Грудня 2017 17:23
Політичні торги щодо кандидатури на посаду голови Національного банку становлять небезпеку для української економіки.

Про це в ефірі телеканалу «Еспресо ТВ» заявила народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич, йдеться на її сайті.

«Посада голови Національного банку є однією з ключових у нашій державі. Доки триватимуть політичні «договорняки», страждатиме економіка України», – зауважила Ірина Констанкевич.

За словами нардепа, відсутність голови регулятора вже призвела до стрімкого падіння гривні. І що довше Нацбанк залишатиметься без очільника, то вище підніматиметься курс долара.

«Навіть при тому, що в державному бюджеті закладений курс долара на рівні 31 гривні, можна очікувати його подальшого зростання. Не хочеться говорити про те, що він коштуватиме 35 гривень, але поки що прогнози невтішні», – підкреслила представниця УКРОПу.

На думку Ірини Констанкевич, відсутність відповідальних осіб на ключових посадах негативно позначається й на міжнародній репутації країни. Це стосується, зокрема, аудитора НАБУ, на призначенні якого наполягають західні партнери.

Однак влада свідомо затягує з надважливим призначенням, адже не може «протягнути» свого кандидата.

Нардеп нагадала, що 21 грудня профільний комітет парламенту не спромігся оголосити новий конкурс з відбору кандидатів на посаду голови НБУ: «Це політичне питання. Поки не буде згори вказівки про те, що комітет має зібратися, доти засідання не відбудеться».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus