USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Через повені: популярні туристичні локації планети можуть зникнути до кінця століття

26 Лютого 2021 23:54
У світі є такі туристичні місця, які вважаються культовими. Щорічно мільйони туристів відвідують їх, але під впливом природних стихій деякі з них можуть незабаром зникнути.

Про це йдеться у новій доповіді Міжурядової групи експертів ООН з питань змін клімату, інформує 24 канал з посиланням на Euronews.

До 2050 року внаслідок змін клімату на планеті Земля можуть щорічно відбуватися повені, а до 2100 року рівень моря може піднятися на 25%.

Фіджі, Палау, Сейшельські острови та Мальдіви – найбільш вразливі через їхній низько розташований ландшафт. Тому вони можуть бути повністю знищені через підйом рівня води.

Амстердам, Лондон, Стамбул, Дубай, Бангкок, Токіо, Кейптаун, Нью-Йорк, Ріо-де-Жанейро та інші міста можуть також постраждати від екстремальних повеней.

Як зазначається у повідомленні, підвищення рівня моря на один метр може здаватися незначним, але насправді матиме руйнівні наслідки і для людей, і для економіки.

Як виглядатимуть ті чи інші туристичні локації у 2100 році у порівнянні з 2021-м.

Венеція

За прогнозами експертів, до 2050 року Венецію накриватимуть масштабні повені раз на п'ять років, а до 2100 – раз на п'ять місяців.
Мальдіви

До кінця століття, за прогнозом, понад три чверті території Мальдів опиниться під водою.
Нью-Йорк

До 2100 року рівень моря може піднятися на 1,8 метра, через що тисячам осіб доведеться переїхати, особливо з низинних районів – Брукліна та Куїнса.
Гонконг

З аналогічною проблемою можуть зіткнутися 8,4 мільйона жителів низинних районів Гонконгу.
Дубаї

Можливе підняття рівня води на 3 метри призведе до загибелі більшої частини інфраструктури. Якщо рівень зросте на 9 метрів, місто буде повністю затоплене.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus