USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Через пожежу на нафтобазі у Луцьку перевірили якість повітря – усе в нормі

28 Березня 2022 18:44
Через пожежу на нафтобазі у Луцьку, яка виникла внаслідок ракетного удару, фахівці перевірили якість повітря в обласному центрі, розповіла Суспільному заступниця директора з дослідження фізичних та хімічних факторів обласного центру контролю і профілактики хвороб Надія Костирка.

Заміри повітря зробили в чотирьох точках міста.

Як розповіла Надія Костирка, знизити наслідки горіння нафтопродуктів допоміг сильний вітер: «Об’єкт знаходиться в промисловій зоні, фактично, вітер нам допоміг і це не дозволило лягти концентрованому диму на житлову забудову, тому перевищень в жодній з точок не було. Ні окису вуглецю, ні сірчистого ангідриду, ні діоксиду азоту, по чому ми проводили заміри».

Зі слів фахівчині, після запровадження воєнного стану обласний центр контролю і профілактики хвороб почав щодня моніторити якість питної води у водогонах та тричі на день перевіряти природний радіаційний фон на Волині. Наразі будь-яких перевищень норми не фіксували.

Читати ще: Нафтобаза у Луцьку серйозно постраждала від обстрілу, – мер

Нагадаємо, учора близько 22:00 в нафтобазу на околиці Луцька вдарила крилата ракета, випущена з Білорусі. Внаслідок цього вибухнув резервуар з нафтопродуктами. Станом на 18:00 28 березня, пожежа триває.

Головне фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus