USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Через руйнівну повінь в Італії готуються оголосити надзвичайний стан

6 Листопада 2018 08:58
В Італії підрахували жертв руйнівної повені – негода забрала майже 30 людських життів. Країна потерпає майже тиждень, стихія не зменшує сили і лише на вихідних на острові Сицилія вбила 12 осіб, ідеться в сюжеті ТСН.

У тамтешній провінції Палермо через сильні зливи з берегів вийшла місцева річка. Вода прибувала так швидко, що сім'ї з дітьми просто не встигали втекти. Затоплені автівки і залиті водою будинки – це Сицилія, вулиці якої перетворились на річки. Вражаюче відео після потужної зливи в соціальні мережі викладають місцеві жителі. Більшість з жертв стихії – це члени двох родин, які святкували день народження у будинку на березі. Водойма раптово вийшла з берегів і затопила оселю.

«Ми шоковані. Цій трагедії можна було запобігти, не знаю як – можливо, почистити річку. На жаль, такі трагедії завжди трапляються без попередження. До вчорашнього дня все було чудово, ми й подумати не могли, що так станеться. У мене серце розривається від думок про цих дітей», - кажуть місцеві жителі. Ще троє людей загинуло, коли їхні автівки змило бурхливим потоком води.

Ситуацію перейнялися на найвищому державному рівні. «Цього тижня, як потребує ситуація, кабінет міністрів оголосить надзвичайний стан в усіх регіонах Італії. У Сицилії уже просили про це, ми маємо відреагувати на останню трагедію і руйнування, що сталися в цьому регіоні через жахливу погоду. Ми маємо швидко виділити кошти на допомогу потерпілим», - наголосив прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте.

Моторошний слід негода залишила в одному з портів Лігурії. Човни вартістю тисячі євро затопило, деякі з них повиносило на берег, а гірську дорогу, яка веде до узбережжя, розмило – величезні шматки асфальту попадали донизу. Сильні дощі та буревії не вщухають в Італії вже тиждень. На те, щоби подолати наслідки стихії, лише за приблизними підрахунками знадобиться не менше мільярда євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus