USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Через тиск і фальсифікації студентська молодь просить відсторонити Савчука з посади в.о. ректора ЛНТУ

4 Вересня 2020 11:26
Нинішній виконувач обов’язків ректора Луцького національного технічного університету Петро Савчук самовільно створив регіональні оргкомітети з виборів у віддалених структурних підрозділах. Крім того, на час виборів він залишився при посаді, використовує адмінресурс та чинить тиск на колектив і ймовірних кандидатів. Тому на час виборів його просять відсторонити із займаної посади.

Про це повідомляє видання «Під Прицілом».

Нагадаємо, Петро Савчук подав свою кандидатуру на керівника ЛНТУ і хоче, щоб його переобрали на другий термін. Натомість працівники університету заявляють про адміністративний тиск на них. Підлеглі Савчука розповідають про те, що ректор залякує потенційних кандидатів та погрожує їм звільненням. Зокрема, проректорка ЛНТУ Олена Ковальчук, яка теж хоче змагатись за посаду ректора, нещодавно повідомила, що Савчук чинить на неї адміністративний тиск.

Зі слів Олени Ковальчук, 25 серпня Петро Савчук запропонував їй звільнитися, незважаючи на 12 років успішної праці для покращення роботи навчального закладу.

«Я більше не можу миритися з тотальною несправедливістю, шантажем, маніпуляціями, лицемірством, непрофесійним управлінням і, як наслідок, – прогресуючим занепадом університету. Саме тому прийняла для себе доленосне рішення: подати свою кандидатуру для участі у конкурсі на заміщення посади ректора», – заявила Олена Ковальчук.

Зазначимо, що для уникнення адміністративного тиску та можливих зловживань виконувачем обов’язків ректора на час проведення виборів призначають не чинного очільника, а іншу особу. Для прикладу, під час виборів ректора СНУ імені Лесі Українки замість тодішнього ректора Ігоря Коцана виконувачем обов’язків призначили декана факультету міжнародних відносин Сергія Федонюка. Натомість в ЛНТУ «пішли своїх шляхом»: на час виборів виконувачем обов’язків ректора залишився сам Савчук.

На ці події відреагував голова наглядової ради вишу, нардеп Степан Івахів. Він звернувся до Міністерства освіти з проханням відсторонити Петра Савчука на час виборів із посади виконувача обов’язків ректора.

Не залишились осторонь і студенти та студентська молодь. Аналогічне звернення в Міністерство освіти і науки України передала Волинська обласна організація об’єднання студіюючої молоді «Зарево».
В ньому члени організації вказують на те, що Савчук самовільно, всупереч уставленому порядку, створив регіональні виборчкоми, що є незаконним, свідчить про факт перевищення повноважень. Відтак, аби уникнути тиску кандидата Петра Савчука на колектив та забезпечити чесні вибори ректора без фальсифікацій, представники студентського ГО просять відсторонити Савчука.

Нагадаємо, Петро Савчук прославився неодноразовим використанням адмінресурсу у власних цілях. Приміром, під час президентських виборів 2019 року за його вказівкою на зустріч з агітаторами Петра Порошенка зганяли студентів, про що ті відрито заявили в соцмережах.

Читайте також: Чому у волинських університетах за Порошенка агітували вбивця вагітної жінки та викладач з Росії

Також за вказівкою ректора серед студентів збирали масовку на візит Порошенка у Ковель, обіцяючи за це хороші бонуси під час здачі іспитів.

«Добровільно-примусово» зганяли студентів і на зустріч із нардепом від партії Порошенка Юлієм Мамчуром.

Тоді Петро Савчук від цих подій відхрестився, сказав, що перебував у відпустці, а всю ситуацію назвав провокацією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Євробидло Показати IP 4 Вересня 2020 12:00
А це вже цікаво.
лучанин Показати IP 4 Вересня 2020 13:54
так а хто ж його обрав?
Василь Показати IP 4 Вересня 2020 15:07
Петро нас киданув. Перед виборами завкафедрою мені обіцяв. А скільки таких,як я? Десятки викладачів! Обманщик і розбійник
Лучанин Показати IP 4 Вересня 2020 15:14
Хороший ректор, якщо за пороха
петро Показати IP 4 Вересня 2020 17:06
Перефразовуючи гасло Савчука П. після його обрання ректором : "Я прийшов в університет свідомо і надовго" на " Я уходжу з університету швидко і безповоротно". Цікаво мені чи пам'ятає Петро Савчук про тих людей яких він знищив після покійного ректора Божидарника В.В. Ю
Петру Показати IP 4 Вересня 2020 20:01
Наробив, як кіт на глині. Навіть згадати немає що. Одні вихваляння. Хвальби повні торби, а в ті торби хоч насе*и.
Qwerty Показати IP 4 Вересня 2020 20:21
Чого ж всі туди так лізуть? Там же зарплати маленькі.
Людина Показати IP 5 Вересня 2020 00:44
Дай те людям нормальний вибір зробити, чого вам не вистачає
Іван Показати IP 5 Вересня 2020 07:13
Краще б вже тоді вибрали оту зубату бабу (як її - Зоряна, чи Сніжана)? Яка Божидарник, Більше толку було б.
Непричетна Показати IP 5 Вересня 2020 13:58
А чого раніше мовчали ,все подобалось? А я діло до вибору ,то поганий , а хто буде кращий? Знову час пройде , хтось будуть робити щось неробити . І на наступний термін - знову "поганий був , такий м'який, виберіть краще мене "!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus