USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через велику кількість нелегалів Литва хоче збудувати 4-метрову стіну на кордоні з Білоруссю

3 Серпня 2021 18:48
Служба охорони державного кордону Литви запропонувала встановити на кордоні з Білоруссю сітчастий паркан заввишки чотири метри. Про це повідомляє BNS.

За словами заступника голови литовської прикордонної служби Відаса Мачайтіса, 508 кілометрів паркану «заввишки щонайменше чотири метри» планують встановити біля самого кордону. Він буде зі зварної стрижневої сітки, а вгорі встановлять Y-подібні стрижні з колючим дротом (концертиною). Паркан буде укріплено, щоб його «було не так легко перерізати». Проєкт коштуватиме понад 152 млн євро і може зайняти від року до трьох років, залежно від фінансування.

Мачайтіс додав, що розглядалась можливість побудувати цегляну стіну, але для цього в Литві не найкращий ґрунт, тому було обрано «найоптимальніший варіант».

Раніше Литва почала зміцнювати кордон з Білоруссю колючим дротом, але 23 липня витратила всі запаси і тепер чекає на допомогу від інших країн.

1 серпня кордон Литви перейшла рекордна кількість нелегальних мігрантів з Білорусі – 216 осіб. Представник Служби охорони держкордону Гедрюс Мішутіс сказав, що жодної системи не залишилось – якщо раніше нелегали зазвичай переходили кордон вночі і там, де немає відеокамер, то зараз вони йдуть через усі ділянки і в будь-який час доби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ооо Показати IP 3 Серпня 2021 18:51
В группу строителей им нужно взять нашего Яценюка ,он в этом деле мастер.
еее до ооо Показати IP 3 Серпня 2021 19:03
У виміратів (у всіх трьох разом) немає таких грошей, щоб цього "майстра" найняти.
Лучанин Показати IP 3 Серпня 2021 19:04
Виходить, що до цього не було необхідності в тій стіні, бо білоруські прикордонники якісно робили свою роботу, а литовських виходить взагалі немає чи вони погано працюють?
Точно Показати IP 3 Серпня 2021 19:48
Простіше помиритися з білорусами, і не ставати в позу до сусідів. Стіну вони побудують..... Колючого дроту не мають, в України просять....
Анонім Показати IP 4 Серпня 2021 10:56
Миграционный кризис переходит в новую фазу. Литовцы убили беженца на границе.
Анонім Показати IP 4 Серпня 2021 11:40
Литовский режим направил силовиков с собаками против женщин и детей. В эти минуты на границе происходит то, что происходило здесь 80 лет назад. Такие же фашисты с засученными рукавами, такие же охраняющие концлагерь овчарки, крики женщин и детей. И это происходит в стране, которая взялась учить нас демократии и правам человека!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus