USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через вибух у будинку в Києві без даху над головою залишилися понад 100 людей

21 Червня 2020 15:59
Мер Києва Віталій Кличко заявив, що будинок на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5, де вранці стався вибух, доведеться демонтувати, оскільки на стояку, який обрушився, проживає понад 100 осіб.

Про це мер заявив у коментарі ТСН на місці події.

«Фахівці, які попередньо обстежили будинок, кажуть, що, найімовірніше, доведеться демонтувати цю будівлю. Тому ми поки не можемо пустити людей до їхніх квартир, аби вони забрали необхідні речі. Бо у будь-який момент може статися обвал. Потрібен час для ретельного обстеження будинку», – сказав Кличко, додавши, що людей за речами пустять після перевірки будівлі.

Мер зазначив, що мешканців будинку евакуювали, а постраждалим нададуть тимчасове житло на базі одного зі столичних інтернатів. Також він заявив, що рятувальники продовжують розбирати завали.

«Сказати точно, що під завалами нікого не залишилося, ми поки не можемо», – заявив Кличко.

Національна поліція України наразі проводить невідкладні обшуки в газорозподільній компанії та всіх комунальних службах, які обслуговували будинок, де стався вибух.

Про це заявив очільник МВС Арсен Аваков, інформує пресслужба МВС у Telegram.

«Арсен Аваков: Поліція проводить обшуки в газорозподільній компанії, яка обслуговувала будинок, де стався вибух», – йдеться у повідомленні.

У МВС нагадали, що за фактом події було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 270 КК України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).

«Проводиться експертиза стану будівлі на предмет подальшого руйнування. Після отримання експертного висновку ми зможемо дати доступ людям до їх квартир, аби вони взяли з собою найнеобхідніші речі», – сказав Аваков.

За його словами, продовжуються роботи з розбирання завалів. На місці події працюють більше 500 осіб особового складу та понад 50 одиниць техніки.

Як повідомлялося, 21 червня о 10:00 у місті Києві у Дарницькому районі столиці на вул. Соломії Крушельницької, 1/5 в одній із приватних квартир пролунав вибух, унаслідок чого стався обвал міжповерхових перекриттів.

У результаті обвалу перекриттів між поверхами дві людини загинуло, трьох осіб деблокували.

Загалом із будинку евакуйовано 21 людину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus