USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Через «Ягодин» намагалися провезти автозапчастин на понад 3,2 млн

6 Січня 2023 15:02
Аби здешевити суму митних платежів, підприємство оформило різні пакети товаросупровідних документів на вантаж, майже вдвічі занизивши його вартість. Однак ця махінація була викрита пильними волинськими митниками на посту «Ягодин».

Про це повідомили у Волинські митниці.

Обидва пакети документів на 16 тонн автозапчастин знаходились в розпорядженні водія-екпедитора. Їх знайшли у ході митного огляду. Як слідує з його пояснень, фактуру на понад 83 тисячі доларів США експедитор отримав на місці завантаження контейнера у Польщі і використав її під час проходження митного контролю в Дорогуську на виїзді з Євросоюзу. А під час в’їзду на митну територію України новенькі коробки перемикання передач вмить «зістарились». Їх задекларували як вживані, вказавши вартість у 45 тисяч доларів США.

У результаті повного розкриття пакувальних місць та проведеної експертизи встановлено, що вилучені у подальшому 174 штуки коробок не мають жодних ознак їхнього використання. За курсом Нацбанку на дату ввезення, вартість цієї партії становила понад 3,2 млн грн.

Подання недостовірних відомостей про товар, відповідно до ст. 483 Митного кодексу, тягне за собою його конфіскацію та штраф у повному розмірі вартості предметів правопорушення. За складеним протоколом розпочато провадження у справі, яку згодом передадуть на розгляд суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Пильний Показати IP 6 Січня 2023 15:40
Тут треба просто бути "не сліпим", щоб відрізнити нову коробку від "не" нової. "Пильним" можна назвати митника, що знайде шматок бурштину в вагоні з вугіллям, або відрізнить картину 15 століття від картини 20 століття, наприклад.
5 Показати IP 6 Січня 2023 19:42
90 процентів "лівих" вантажів "пильно" не бачать, але як не крути мають про щось звітуватись, от і просинається інша пильність

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus