USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Через «Ягодин» намагалися провезти меблі на суму майже 75 тисяч євро

4 Листопада 2021 10:58
На митному посту «Ягодин» вкотре викрили протиправні наміри товариства з обмеженою відповідальністю з Дніпра, яке намагалося приховати від митного контролю товару на майже 2,3 млн грн, інформує Волинська митниця у Фейсбуці.

Тепер власники «меблів для магазинів, моніторів, світильників, виробів з металів, скла, пластмас та дзеркал» можуть втратити увесь вантаж загальною вагою 6,8 тонни. Ще й штраф у повному розмірі його вартості накладуть. Адже саме така санкція передбачена ч. 1 ст. 483 Митного Кодексу України, за якою волинські митники склали відповідний протокол та направили його до суду.

Ними встановлено, що згадані меблі, які використовуються для облаштування торговельних центрів, були придбані київською компанією у німецькому Франкфурті. Ціна товару, відповідно до міжнародних товарно-транспортних накладних – майже 75 тисяч євро. Натомість до митного оформлення перевізник подав документи, де відправниками та отримувачами значились зовсім інші юридичні особи, а вартість меблів оцінена у 31 тисячу євро. Тобто, була зменшена більш, ніж удвічі, для спотворення митної вартості та уникнення сплати митних платежів у повному обсязі.

Увесь вантаж тимчасово, до остаточного рішення суду у справі, вилучений на склад митниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus