USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Через зруйнований міст село на Волині може залишитися відірваним від цивілізації

25 Червня 2016 19:00
Мальовниче село Липне одне з найбільших у Ківерцівському районі. Славиться воно не лише гарною природою, а й працьовитими людьми. Тут навіть продовжує функціонувати сільськогосподарський виробничий кооператив імені Шевченка, який дає людям робочі місця. Село росте і розвивається, проте існує реальна небезпека того, що більша його частина в будь-який момент може стати відірваною від цивілізації, - повідомляє Ківерцівський районний інформаційний портал.

Так як і вся Волинь, Липне «хворіє» на бездоріжжя. Але найбільше непокоїть тутешніх мешканців аварійний міст, який з’єднує дві частини села. Міст стоїть на бетонних палях, які були закладені дерев’яним брусом. За роки брус прогнив, тепер вода підмиває краї і вони починають обсуватися. Ззовні міст не подає ознак небезпеки, адже селяни своїми силами замостили його каменем, та він немає опори і будь-якого моменту може провалитися.

Липненський сільський голова Юрій Мазнюк каже, що про їхню проблему знають у районі. Працівники Ківерцівського районного дорожнього відділу навіть приїздили у село, подивилися на міст, пофотографували та й поїхали, сказавши, що нема фінансування, коли будуть кошти тоді будуть проводити ремонтні роботи. Тим часом люди продовжують жити в страху, що одного разу, після дощу міст обвалиться і вони залишаться відрізаними від навколишнього середовища. Сюди не зможе дістатися ні швидка, ні інші транспортні засоби.

З робочою поїздкою Липне відвідали депутати обласної ради від фракції «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Вячеслав Рубльов, Ірина Констанкевич, Олександр Омельчук.

Пріоритетом поїздки депутатів стало вирішення питання аварійного мосту. Під час зустрічі з громадою заступниця голови фракції «УКРОП» в облраді Ірина Констанкевич, сказала, що питання мосту на фракції підняв, депутат обласної ради Олександр Омельчук і запевнила селян, що процедура вирішення питання ремонту мосту вже розпочата.

«Безумовно проблема аварійного мосту у вашому селі кричуща. В жодному разі не можна допустити, щоб люди лишилися відірваними від світу, - каже Ірина Констанкевич. - В пріоритеті депутатів від «УКРОПу» в першу чергу виділення коштів на соціальні інфраструктурні об’єкти. Ми маємо чітку позицію: першими вирішуємо ті питання, які є найгострішими і найважливішими для громади. Саме такою є проблема аварійного мосту у Липному. Ми зробимо все можливе, щоб кошти на його ремонт було виділено, в тому числі залучимо бюджет районний ради, адже там також є наші депутати».

Говорила сільська громада з обласними депутатами і про проблему доріг. Липненці кажуть, що їхнє село розгалужене і є діти, які добираються

до школи за 3 км, у дощову погоду це особливо важко, адже дороги розбиті, а шкільні автобуси, які були у районі забрали у зону АТО. Також у селі є 10 ґрунтових доріг, які потребують грейдерування.

«На Волині найгірша ситуація зі станом доріг. В яке б село ми не заїхали перше, що питають – дороги», - каже Ірина Констанкевич.

Вона каже, що в області існує велика несправедливість у розподілі коштів на дороги. Адже коли обласна влада з бюджету виділяла гроші, то перевага надавалася тим районам, де були провладні керівники, інші ж регіони залишилися ні з чим.

«Наша фракція спробувала змінити цю ситуацію. Ті кошти, які були виділені на окремі райони, ми розділили на всі регіони. Також ми плануємо за результатами піврічного перевиконання коштів, внести зміни до бюджету і додати найбільш важливі стратегічні дороги, а наступного року, через державний фонд і бюджет, вносячи корективи, врахувати і ваші дороги. Що стосується ґрунтових доріг, то я не скажу, що ми можемо всіх їх зробити зараз, але по частинах, поетапно роботи будуть виконуватися», - доповнює кандидат у народні депутати України Ірина Констанкевич.

Своєю чергою голова фракції «УКРОП» у Волинській обласній раді Вячеслав Рубльов додає, що потрібно зробити хоча б орієнтовну проектно-кошторисну документацію, щоб бачити які дороги можна робити цього року, а які ставити в чергу. «Ми повинні реально дивитися на справу.

Якщо 25 років нічого не робилося, то за один момент нічого не зробиш. Тому потрібно залучати кошти та робити дороги шляхом співфінансування. Тоді за рахунок бюджетів району та області можна починати будувати дорогу», - каже Вячеслав Рубльов.

Ірина ЮЗВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Наталя Показати IP 26 Червня 2016 08:30
Ай молодці
Липенець. Показати IP 26 Червня 2016 09:27
А у нас на носі вибори?.
XXX Показати IP 26 Червня 2016 10:48
Вибори, вибори кандидати .....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus