USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Через фінансове хуліганство головлікаря в Маневичах неможливо викликати «швидку»

24 Жовтня 2008 09:37
Через відсутність коштів для оплати маневицьким лікарям їхнього чергування, після 18.00 весь працюючий персонал розходиться по домівках. Відповідно, їхати за викликом немає кому. Про це розповіла 23 жовтня під час сесії Маневицької райради лікар-педіатр районної лікарні Надія Слісарчук, - повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Коли обговорювали рішення про зміни до районного бюджету, депутата Надію Слісарчук обурив той факт, що виділено 22 тисячі гривень на ремонт котла для опалення лікарні, однак не передбачено жодної копійки на оплату чергування. «Після шостої години вечора неможливо викликати швидку, бо немає кому їхати», - зазначила лікар. «А сидіти до пізна і отримувати зарплату в розмірі однієї тисячі гривень ніхто і не захоче», - додала вона.
 
Як пояснив начальник фінансового управління Маневицької РДА Петро Зінчук, до 1 січня 2009 року призупинили оплату за чергування, щоб виплатити зарплату лікарям за грудень. «Ми очікували на надходження додаткових коштів з державного бюджету, однак їх не отримали. Тому нам не вистачає грошей, щоб виплатити обов’язковий розмір зарплати», - пояснив фінансист.
 
Крім того, голова Маневицької райради Андрій Сопронюк зазначив, що оплата чергування лікарів не входить до компетенції райради чи РДА. «Розподіл коштів контролює головний лікар. До нього і всі подібні запитання», - зазначив пан Сопронюк. За його словами, головний лікар вчинив фінансове хуліганство, коли не проконтролював залишку коштів для оплати того ж чергування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus