USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через «Княжий двір» може обвалитися будинок

29 Серпня 2012 11:30
Попри заборону добудови біля ресторану «Княжий двір» на проспекті Соборності в Луцьку роботи там ведуться. Це, мовляв, заважає мешканцям прилеглих будинків та загрожує їх життю.

Про це йшлося 29 серпня під час сесії Луцької міської ради.

Депутат міської ради Руслан Ніколайчук озвучив запит, який стосується незаконної добудови будівлі ресторану «Княжий двір» на проспекті Соборності у Луцьку.

За словами депутата, жителі прилеглих будинків скаржаться на те, що заклад їм заважає. Мовляв, незаконність того будівництва призвела до аварійної ситуації.

«А надземна прибудова висотою у 4 поверхи затуляє людям світло і сприяє затопленню», - відзначив депутат.

Тож Ніколайчук попросив перевірити наявність дозволів на добудову і розібратися із ситуацією.

Нагадаємо, історія тягнеться вже не перший рік. «Війну» із власницею ресторану мешканці проспекту Соборності почали ще у 2004 році. Саме тоді власниця закладу «Княжий двір» Людмила Павлович розпочала роботи у підвальному приміщенні, а через два роки – над землею.

За цей час у багатоповерхівці з’явилися тріщини, у деяких квартирах – завтовшки «з палець». Проте узаконення робіт поблизу «Княжого двору» відбулося лише 22 березня 2008 року, коли рішенням Луцького міськвиконкому надали дозвіл на будівництво.

У липні 2012 року міська рада не поновила договір оренди землі із підприємцем.

Тоді мешканці бідкалися, що «будівля вже просідає на 18 - 26 сантиметрів, з'явилися тріщини, бо під землею вже ведеться будівництво». Мовляв, вони побоюються такої ж трагедії, яка відбулась на Рівненській, 109.

Як раніше повідомляли «ВН», згідно з планами підприємця під землею мав з’явитися спортивно-оздоровчий комплекс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
serhij Показати IP 29 Серпня 2012 11:47
законність проведення даних робіт перевірять лише після того, як станеться в гіршому випадку обвал будинку.
Костя Показати IP 29 Серпня 2012 12:19
Напишуть чергову відписку - цим все й закінчиться.
лучанка Показати IP 29 Серпня 2012 12:55
А то! Павловичку як не ганьбили за будівництво магазину впритик до зупинки по пр.Волі (люди і засипали фундамент, і скаржились,і "Аверс" звідти не вилазив)і що - магазин працює, 1-й поверх будинку за ним світу Блжого не бачить. Грошики все зроблять... В с...ці вона всіх мала.
123 Показати IP 29 Серпня 2012 15:50
Матвієв кришує.
Мешканці будинку №47 по вул Гордіюк Показати IP 29 Серпня 2012 17:08
Аналогічна ситуація з дозволами одержаними на добудову та реконструкцію аптеки по вул. Гордіюк 47. Безправним мешканцям будинку нічого не вдалось зробити. Не допомогли ні прокуратура ні законодавчі норми. Зухвалий власник виніс всі погодження та дозволи підписані Паном Романюком та керівництвом архітектури, та ж ситуація по вул Кравчука 11А. Є всі документи- роби, що хочеш. Мабуть наші можновладці зрозуміють щось тільки тоді коли така біда трапиться з їхніми рідними та близькими... Цілком згодні з Лучанкою - гроші все зроблять, але людські сльози даремно на землю не падають...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus