USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Через вантажівки руйнуються хати. ВІДЕО

13 Червня 2012 14:10
У селі Дубище Рожищенського району Волині склалася конфліктна ситуація. Дорогою через село постійно курсують вантажівки з піском із кар’єру, розташованого неподалік. А через це у будинках селян вже з’явилися тріщини.
Про це повідомляє Волинське телебачення.
У селі Дубище Рожищенського району місцева дорога спричинила низку незручностей і навіть конфліктну ситуацію. Щодня нею курсують переповнені піском вантажівки, нерідко вагою понад 20 тонн. Через що невдовзі від асфальтового покриття може нічого не залишитися. Але це не єдина проблема мешканців цього населеного пункту, пов’язана з дорогою.
Дубище відрізняється від інших волинських сіл як своєю архітектурою, так і історією. До Рожищенського району переселили людей із територій, що постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи. Збудували, по-суті, нове село: гарні будинки, асфальтові дороги. Але вже два з половиною роки спокій жителів порушує гул великогабаритних вантажівок, які із кар’єру, що у сусідньому селі Мальованка, возять пісок.
Із кожним днем тріщини у будинках місцевих мешканців стають все більшими, а надії на те, що ситуація зміниться на краще, все меншими. Голова РДА Володимир Масалов каже, що про проблему дізнався нещодавно, але вже почав працювати над тим, аби якось її вирішити.
Мешканці Дубища готові до найрадикальніших вчинків, аби тільки зменшити кількість вантажівок, що проїжджають повз їхні помешкання.
Нещодавно у Дубищах було відремонтовано дорогу, що веде до сільського кладовища. Це спільна справа влади і громади. Дорогою, у яку вкладено кошти місцевих жителів і влади, тішилися недовго. Нею теж вже їдуть великогабаритні вантажівки. Як наслідок, і на ній почали з’являтися перші тріщини. Жителі села Дубище ніяк не можуть збагнути, чому одні люди такі байдужі до проблем інших. Роздумуючи на цим, вони цементним розчином латають тріщини на власних домівках і все ще сподіваються, що ситуація зміниться на краще.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Глотов Показати IP 13 Червня 2012 14:28
а кар’єр офіційно не зареєстрований, власник не має ліцензію.....? А.Дорошенко - сільський голова звалює на когось...
Бандура Показати IP 13 Червня 2012 15:34
Панове журналісти, коли ви вже навчитесь перевіряти інформацію. Де це в Рожищенському районі село Мальованка? Куточок відпочинку "Мальованка", де нещодавно проходив фестиваль зеленого туризму, який належить депутату облради В. Прокопчуку, то інша справа. Але чи є там кар'єр і якщо є то чи має ліцензію господар на видобуток піску?
Мала Показати IP 13 Червня 2012 16:51
а кар"єр у селі Носачевичі :) прямо за птахофабрикою
Місцевий Показати IP 13 Червня 2012 20:21
Ця проблема не тільки жителів с.Дубище,а й тих людей,що проживають по вул.Промисловій райцентру.І найбільш дивно,що окрім самих мешканців села на цю проблему ніхто не звертає уваги.Таке враження,що місцевій владі байдуже до проблем людей,тобто виборців,що обирали цю владу.Прикро, що ми так часто помиляємося.Хто і що нас навчить????????
Fata Показати IP 13 Червня 2012 22:39
То підприємець Марчук А.Р. возить потроху теж. Але ні в нього ні в Прокопчука ліцензій немає. Зато є друзі-СБУшніки
лучанка Показати IP 14 Червня 2012 09:12
Це у селі Дубище йдуть трищини в оселях, а в Луцьку по вул.Лазо від вантажівок, що їдуть на базу "Облснабсбит" у хатах уже давно появились трищини, і ніякий ремонт і замазумання не допомагає. Дорога яка мала бути до бази давно забудована профспілковими гаражами. І приходиться цілодобово чути той грюкіт великих фур.
))) Показати IP 14 Червня 2012 10:12
Аналогічна проблема і у Маневицькому районі, а саме на відрізку автошляху Колки - Маюничі (через с.Красноволя,Осниця),де безбожно продовжують курсувати великогабаритні фури (не зважаючи на великий знак заборони руху велекогабаритного транспорту на даному автошляху)із щебенем.Коли їдуть на загрузку, то ще півбіди,тільки півночі спати людям не дають через гуркіт, а коли із щебенем, то складається враження,як під час землетрусу, і хочеться втікати з хати, щоб бува стеля на голову не впала, теж тріскають стіни від вібрації.Для кого і для чого тоді ті знаки заборони?Коли нарешті хтось наведе порядок?
Рожищанин Показати IP 14 Червня 2012 17:42
Було б прекрасно, якби ще звернули увагу на вул.Ювілейну м. Рожища!!! Там теж возять пісок з кар'єру с.Сокіль. На вулиці просто катастрофічна ситуація, ями на ріст легкового авто.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus