USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через закриття сирзаводу майже половина Рожища може залишитися без води

13 Лютого 2013 09:46
Рожищенський сирзавод припинив свою діяльність. Без роботи залишилися сотні працівників, а здавачі молока - без зароблених грошей.

Про це повідомляє «Віче-інформ» з посиланням на газету «Рожищанин».

Як йдеться в публікації, мережами водопостачання та водовідведення сирзаводу користувалося чимало мешканців міста. У разі припинення роботи каналізації і полів фільтрації мешканці чотирьох двоповерхових будівель на вулиці Чайковського, а також дитсадок, школа і лікарня, 145 будинків приватного сектору можуть зіткнутися із проблемою нестачі питної води та водовідведення. У підприємства, де працює нині лише адмінперсонал, є чималі борги за електроенергію. Вже завтра, 14 лютого, якщо кошти не будуть погашені, заводу погрожують відключенням електрики. Відтак насосна станція, що перекачує воду, може зупинити свою роботу.

За словами Рожищенського міського голови Афгана Алієва, більше року минуло відтоді як робилися розрахунки можливого під'єднання будинків та соціальних об'єктів, що розташовані поблизу сирзаводу, до центрального водогону. Ціна питання - понад два мільйони гривень. Таких грошей у міському бюджеті немає. Тому депутатський корпус Рожищенської міської ради звернувся до районної ради та адміністрації, керівництва Волинської області щодо виділення коштів із обласного й державного бюджетів для прокладання водопроводу з центральної частини міста до застир'я.

Згідно з попередніми даними, це питання буде винесено на найближчу сесію Волинської обласної ради. Сьогодні, 13 лютого, його мають розглядати на бюджетній комісії Волиньради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дожились Показати IP 14 Лютого 2013 00:16
Стьопа Івахів працює - мінус один конкурент на західному ринку молокопродукції. Бізнесмени, чорт би їх побрав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus