USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Члени виконкому порушили права малолітнього лучанина

1 Лютого 2015 16:33
Члени луцького міськвиконкому дозволили віддати в заставу квартиру, де зареєстрована малолітня дитина.

Торік прокуратура Луцька здійснила низку перевірок у сфері охорони дитинства. Згідно з їх результатами внесено 20 подань.

Про це йдеться у звіті за 2014 рік прокурора Луцька Андрія Кучера, який він представив до розгляду депутатів міськради під час минулої чергової сесії.

Згідно з інформацією, до дисциплінарної відповідальності притягнули 14 посадових осіб органів місцевого самоврядування та державної виконавчої влади, відшкодували 64 тисячі гривень у сфері соціального захисту дітей, пред’явили 2 позови з метою захисту житлових та соціальних прав дітей на суму 435 тисяч гривень.

Приміром, прокуратура перевірила прийняте виконавчим комітетом Луцької міської ради рішення. Під час перевірки встановили, що всупереч вимогам чинного законодавства про гарантування прав дітей на збереження житла, цим рішенням надано дозвіл на заставу квартири, у якій проживала малолітня дитина 2000 року народження.

Це призвело до фактичної втрати дитиною належної їй частки квартири та загрози виселення без надання іншого житла.

Прокуратура міста Луцька оскаржила вказане рішення виконкому та укладений на його підставі договір застави квартири до Луцького міськрайонного суду. Суд задоволив позовні вимоги у повному обсязі. Апеляційний суд Волинської області, переглянувши справу за апеляційною скаргою відповідача, залишив рішення без змін.

Рішенням Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 17.12.2014 залишено касаційну скаргу відповідача - ПАТ «Комерційний банк «Надра» без задоволення, а згадані судові рішення - без змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
не член Показати IP 1 Лютого 2015 17:29
Все краще - дітям, казав навіть дідусь Ленін. А таке рішення членів виконкому пройшло тому, що вони члени.
дідо Показати IP 1 Лютого 2015 17:34
Більшість членів виконкому є бютоголовими.Їм плювати на закон, лише вигода та бабло.
цікаво Показати IP 2 Лютого 2015 09:26
ну рішення скасували, а яку відповідальність понесли ті, хто його готував та приймав?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus