USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чоловік отримав 4,5 роки за те, що облив прокурора барвником у луцькому суді

10 Квітня 2019 10:41
Чоловік, який облив прокурора у залі Луцького міськрайонного суду речовиною з барвником та погрожував йому вбивством, отримав 4,5 роки позбавлення волі.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Так, 5 квітня 2018 року обвинувачений, перебуваючи в залі судових засідань Луцького міськрайонного суду Волинської області, що на вулиці Конякіна, після завершення судового засідання у кримінальному провадженні із заздалегідь підготовленого невстановленого досудовим розслідуванням пристрою умисно плеснув в обличчя прокурору Луцької місцевої прокуратури рідину рожевого кольору.

Відповідно до висновку експерта вона містить у собі барвник «Фуксин основний». Зокрема, обвинувачений спричинив працівнику правоохоронного органу тілесні ушкодження: хімічний опік невідомою речовиною правого ока. Окрім того, речовина пошкодила костюм торгівельної марки «Arber», вартістю 3999 грн та сорочку, вартістю 419 грн. Відзначимо, що обвинувачений також висловив відносно прокурора словесні погрози вбивством та насильством.

Проте обвинувачений свою вину визнав частково. Він визнав, що плеснув в обличчя прокурору Луцької місцевої прокуратури антисептиком, внаслідок чого спричинив останньому легкі тілесні ушкодження, адже це підтверджується висновком судово-медичної експертизи. При цьому вказав, що такі його дії потерпілий спровокував своєю поведінкою, бо не покинув зал після судового засідання, чим не виконав вказівку вартового.

Втім, обвинувачений не визнав факт пошкодження одягу, адже вважає, що речі можна відіпрати. Разом з тим, він також розповів, що дійсно сказав до прокурора після судового засідання вислів: «…мій перший день на свободі буде твоїм останнім», але не вважає це погрозою. З його слів, вислів означав, що він хоче ламати всю систему і доводити до кінця свою невинуватість у справі. Він підтвердив, що в присутності працівників «швидкої» сказав до прокурора вислів: «тебе не проблема знайти», який означав, що він знає, де потерпілий працює і проживає.

У вчиненому чоловік не розкаявся, не вважав себе винним у епізодах щодо пошкодження майна, що належить працівнику правоохоронного органу, та в частині погрози вбивством та насильством щодо працівника правоохоронного органу, оскільки такі його дії пов’язані з протестом проти дій, бо той приховав відеозапис, який є доказом його невинуватості.

Незважаючи на часткове визнання вини, вона була доведена повністю доказами та показаннями свідків.

Призначаючи покарання, суд врахував молодий вік обвинуваченого, відомості про те, що він неодноразово судимий та має судимості, які не зняті та не погашені, інформацію про стан його здоров’я, зокрема те, що він перебуває під наглядом у ВОПЛ з діагнозом: «Дисоціальний розлад особистості», думку потерпілого, який в судовому засіданні просив призначити йому суворе покарання.

Таким чином, суд призначив чоловіку покарання у виді 4 років 6 місяців позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ВВ Показати IP 10 Квітня 2019 12:00
А корупціонерів випускають і дають максимум умовне. Суддів на гіляку треба разом зі всіма ТОПами в держ структурах.,тоді порядок буде в країні.
Тор Показати IP 10 Квітня 2019 12:32
Це пряв лагідного народного гніву до продажних прокурорів. Але що буде з прокурором через чотири з половиною роки??? Хай радіє життю, поки що!!
Справедливий Показати IP 10 Квітня 2019 13:03
А за хабар 300тис.грн. - умовно. https://www.volynnews.com/ua/news/all/za-300-tys-hrn-khabara-dva-roky-umovno-sudyly-dyrektora-volynskoh/
Справедливий до Справедливий Показати IP 10 Квітня 2019 13:04
Не виправдовую вчинок цього чоловіка щодо обливання людей, але так, для порівняння.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus