USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чоловіки у Луцьку - більші оптимісти, ніж жінки

18 Березня 2014 12:30
Під час соціологічного дослідження громадської думки лучан виявилося, що чоловіки та особи з вищою освітою оптимістичніше оцінюють теперішню ситуацію.

Результати дослідження громадської думки із вивчення соціальних перспектив крізь призму революційних змін презентували 18 березня у Луцьку.

Дослідження виконала Волинська обласна молодіжна громадська організація «Асоціація молодих політологів і політиків». Польовий етап досліджень тривав з 28 лютого до 3 березня. Обсяг вибірки – 410 мешканців Луцька, статистична оцінка похибки – 5%. Вибірка – квотна, репрезентативна для населення міста за віком (18 років та старші), статтю, місцем проживання (опитували мешканців в усіх 13 мікрорайонах міста пропорційно до кількості населення). Інформацію збирали за допомогою стандартизованого інтерв’ю.

Голова «Асоціації молодих політологів і політиків», керівник дослідження Олександр Новосад зазначив, що ситуація бурхливо змінюється, адже ще місяць тому було невідомо, чи вдасться повалити режим. Нині на часі - збереження територіальної цілісності України.

Одне з питань стосувалося оцінки теперішньої ситуації в цілому. Для 34% населення ситуація прийнятна (9% респондентів відповіли, що усе нормально, 25% - «все не так погано і жити можна»), 23% відповіли, що становище важке, терпіти вже неможливо, 43% - жити важко, але терпіти можна.

Як повідомили дослідники, чоловіки схильні більш оптимістично оцінювати ситуацію. Так, представники сильної статі становили 61,1% тих, хто відповів «усе нормально» та лише 37,2% тих, хто вважає, що становище важке і терпіти вже неможливо (жінки – відповідно 38,9 та 62,8%).

Респонденти з вищою освітою виявилися більшими оптимістами, ніж лучани із неповною або повною загальною середньою освітою. Так, серед тих, хто вважає ситуацію нормальною 58,3% становлять особи з вищою та незакінченою вищою освітою, 33,3% - з середньою спеціальною або професійно-технічною освітою та лише 8,3% - з неповною або повною середньою загальною освітою.

Говорячи про вік респондентів, дослідник зазначив, що найбільшими оптимістами виявилися представники молоді (18-29 років), вони становили 54,1% тих, хто вважає, що усе нормально. Найрідше відповідали, що усе нормально представники пенсійного та передпенсійного віку (54-65 років) – 5,4%. Найкритичніше оцінили становище представники середнього віку (30-41 рік). Вони становили 40,4% респондентів, які вважають, що становище тяжке і терпіти його неможливо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петьо Показати IP 18 Березня 2014 14:00
Це ще раз доказує, що соціологи без психологів - нуль. Треба усвідомлювати, що якщо в думках "Мля, це ж ППЦ", то жінка скаже: "Ой, і шо ж воно буде?", а чоловік скаже: "Тю, та якось воно буде". Звідси й оптимізм

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus