USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Чому «Айдар» стоїть на Ягодинській митниці

29 Вересня 2014 16:48
Позашляховик із наклейкою на дверях «Айдар» припаркувався біля Ягодинської митниці. Як пояснили чоловіки у військовій формі, вони вирішили охороняти порядок на прикордонній території.

Так, 26-го вересня 2014-го року редакції Інформаційного агентства Волинські Новини стало відомо, що біля Ягодинської митниці «чергує» авто з чоловіками у військовій формі, які начебто з добровольчого батальйону «Айдар».

Прибувши на місце, таки дійсно, поряд із митним постом стояв позашляховик із наклейкою на дверях «Айдар».
Як пояснюють чоловіки – вони стежать за порядком.

«Ми тут вже четвертий день стоїмо і потім з іншими поміняємося. Ми, разом з даішниками, перевіряємо буси, чи не везуть вони контрабанду. Поки тут стоїмо, то жодного порушення не зафіксували, усе спокійно. Будемо ще тут стояти доти, доки не настане порядок в країні», - розповідає Станіслав, який представився айдарівцем.
У нього було й посвідчення, в якому зазначалося, що чоловік - учасник громадського формування «Самооборона Волині». В документі вказано, що він має право брати участь у забезпеченні охорони громадського порядку, вживати, спільно з працівниками міліції, заходів до припинення адміністративних правопорушень і злочинів.

Після спілкування з журналістами, айдарівці почали активно ходити за міліціонерами і заглядати в автівки, які зупиняли правоохоронці.
З цього приводу інспектор ППС ДАІ Олександр Папежук сказав, що таки дійсно громадські активісти з ними патрулюють тут на місці, але чоловік був не балакучим й про деталі не захотів розповідати.
Репортер спробував поспілкуватися з митниками, але наштовхнувся на супротив. На пункті пропуску журналісту не дозволили фотографувати й провели в кабінет до заступника начальника Ягодинської митниці Василя Ватаманюка.

«Чого ви мене записуєте на диктофон? Мене не можна фотографувати, я Вам забороняю. Треба дозвіл начальника, щоб тут фотографувати, їдьте до нього, я йому дзвонити не буду (ред. щодо дозволу фотографувати)», - сказав Ватаманюк.

Так, домовитися про спокійну роботу з митниками не вдалося, втім, варто зауважити, що допоки журналіст пробував отримати дозвіл, то так звані айдарівці уже не ходили за даішниками і не перевіряли автівки, які в’їжджають із-за кордону.

«Зараз немає жодних розпоряджень щодо спільного патрулювання з громадськими активістами чи добровольцями-айдарівцями. Можливо є якісь усні домовленості, але письмового наказу про системну спільну роботу немає. Втім, у майбутньому, такі спільні патрулювання можливі, якщо буде така потреба і прохання», - коментує речниця волинського УДАІ Інга Коваль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 58
Андрій Показати IP 29 Вересня 2014 16:54
Як після Афганістана у 80 роки 90% чоловічого населення було афганцями, то зараз всі стануть айдарівцями, спецназівцями і чим тільки можна. особливо синьоносі
Антон до Андрій Показати IP 29 Вересня 2014 21:03
Для митників і працівників ДАІ це як кілок в горлі один страх недай бог піймають на хабарі за контробас. Але митники хлобці табличку ділення знають платять прокурору, нач СБУ, УМВС і тим подачкою закриють рота. Ви запитайте де зараз незміний комендант майдану Кубів втік за кордон з вкраденими грошми, де зараз ген, прокурор Мохницький, після призначення на паосаду бидло продалось, купило будинки в Лондоні і нах*р йому та "Свобода" От такі реалії
Анонім до Андрій Показати IP 30 Вересня 2014 09:13
а слабо тому Станіславу, який назвав себе айдарівцем на 1200 грн посидіти і ще внески до пенсійного і соцстраху заплатити, чи як всі " чесні" зарплату в конверті отримує???
Анонім Показати IP 29 Вересня 2014 16:56
А хто їх уповноважив?:) Простоять у Ягодині, а посвідчення учасників АТО будуть мати? Нічого не скажеш...
777 до Анонім Показати IP 30 Вересня 2014 00:10
Обличчя Украiни, де ж iм ще бути- тiльки на кордонi!!!
задовбало, але птн - Показати IP 29 Вересня 2014 17:00
починається новий рекет, бач контрабанду вони шукають. іди воюй
Володимир Показати IP 29 Вересня 2014 17:02
Ніякі це не айдарівці, а лушпаі з самооборони волині, які понавдягали куплений за народні гроші комуфляж і бикують до людей, які ідуть через кордон. Напишіть як іх чуть не порвали люди біля кордону за те, що вони разом з мусарами пхали свого носа в людські машини. Хочете пригод - ідьте на схід і там показуйте свою сміливість, а не з бабцями тут на заході.
Професор Показати IP 29 Вересня 2014 17:10
Гопники накінець влаштувалися до роботи,а вже незабаром до вереховноі ради багато переіде.
САША до Професор Показати IP 29 Вересня 2014 17:46
ЇДЬ САМ НА СХІД І ПОКАЖИ НА ЩО ЗДАТНИЙ ТОРМОЗ
Лучанин до САША Показати IP 29 Вересня 2014 19:55
а ти я так поняв рембо сам вже там?
z Показати IP 29 Вересня 2014 17:11
Власник авто проживає на вул. Чорновола. ( досить респектабельний район ). Авто часто стоїть біля будинку.... коли він встигає ще й чергувати, питання?
нік до z Показати IP 29 Вересня 2014 19:01
А коли цей власник авто приїздить додому, то у відкриту з Калашем ходить! Агов - міліція?! Хто дозвіл дав, це ж навіть не рушниця для полювання, а військова зброя?! Що хочуть - те і роблять!!!
Кисіль Показати IP 29 Вересня 2014 17:15
Чого ви претесь з Луцька до нас на полісся, в Луцьку вже все спокійно? Якщо не заберетесь - получите власний донбан на Поліссі
віто Показати IP 29 Вересня 2014 17:22
Хто перетинав кордон хоч раз, знає, для чого даїшники зупиняють автомобілі: щоб отримати свою долю, після митників та прикордонників. Якщо поруч будуть стояти добровольці, "взяти" буде проблематично. Якщо, звичайно, добровольці не "в долі". Але проблема не в чиновниках, а в тому, що за нашим Митним кодексом без розмитнення перевезти не можна практично нічого. Ось і замкнене коло: хочеш везти - плати, не хочеш платити - не везеш нічого. Саме це і треба змінити, немає сенсу міняти людей без зміни системи.
Ігор Показати IP 29 Вересня 2014 17:23
Більше не буду кидати гроші в скриньку Самооборони, що в центрі. Не та вона вже, і не ті люди в ній люди, що були на початках.
Дончанин до Ігор Показати IP 29 Вересня 2014 18:31
коментар було видалено
віра до Дончанин Показати IP 29 Вересня 2014 19:03
Побачили анархію і вирішили під шумок людей пограбувати! 90-ті відпочивають!!!
Дончанин до віра Показати IP 29 Вересня 2014 20:57
Хуже всего в нынешней ситуации - это то, что сейчас, в отличие от 90 - х гибнут простые люди, и то, что имеется реальная угроза распада Украины на удельные княжества.
Справедливий Лучанин до Ігор Показати IP 29 Вересня 2014 18:41
Підтримую повністю. Краще в госпіталь чи лікарню піти і дати ці гроші( або пожертву) солдату прямо в руки!!!
тиць... до Справедливий Лучанин Показати IP 30 Вересня 2014 00:24
А шо, сiм"i нема??!
Ольга до Ігор Показати IP 29 Вересня 2014 20:37
Там ті самі люди,я так точно та сама.А те що там є нові люди,це від того,що деякі з нас просто втомились,а інші пішли займатись важливішими справами.
Вол-Вол Показати IP 29 Вересня 2014 17:28
Приїхали б в Володимир-Волинський і перевірили автобус на Польщу. 95% пасажирів обклеєні сигаретами повністю. І в автобусі під сидіннями купа тих сигарет! Всі про це знають, а чому не перевіряють?
віто до Вол-Вол Показати IP 29 Вересня 2014 18:25
тому, що закон не забороняє їздити по країні обклеєним цигарками, порушенням вважається переміщення цигарок через державний кордон в надмірних кількостях.
Кол на кол до Вол-Вол Показати IP 29 Вересня 2014 19:05
А тобі що до цього стукачок?! З таким життям і те що далі чекає - це единий спосіб для людей щось заробити, а ти так на людей?! Слів немає як тебе назвати...
як таке може бути? Показати IP 29 Вересня 2014 17:29
цю статтю потрібно було назвати "контрабандисти рвуться до влади", ці хлоп'ята саме вони і є. а взагалі, це якесь блюзнірство і паплюження ім'я "Айдар". сором.
Вв Показати IP 29 Вересня 2014 17:40
Ці псевдовоякі роблять все щоб налаштувати народ на заході проти добровольчих баталйонів, бажання допомагати арміі і вірі в нашу краіну
Андрій Показати IP 29 Вересня 2014 17:50
Коли йде інформація про побори з волонтерів, то ви кричите які вони негідники, але й далі сидите на диванах. А коли йде контроль, то вилазять тролі...
Алік Торат Показати IP 29 Вересня 2014 18:04
Голосуйте за Лапіна, Кралюка і Ко!!! Скоро виявиться, що ми всі їм крєпко багато винні.
www до Алік Торат Показати IP 29 Вересня 2014 19:11
За жодного "вояку" немає чого голосувати, там одні бариги у командирах і на вибори сунуться, почуяли що на халяву можна до корита, а прості хлопці гинуть! Семенченко і Ко. приклад піару і зради!!! Державні справи вирішувати і за народ дбати - це не з автоматом бігати, там мізками треба працювати, якщо дійсно йти працювати, а в нас вибори - це бізнес і нікому віри немає і буде 3-й, 4-й... Майдани...
самооборонівець Показати IP 29 Вересня 2014 18:18
ви просто потерпіть день-два і все стане відомо. просто коли проводяться спільні рейди чи операції, то про це не поспішають гудіти на весь всіт. але чого журналісти не зроблять заради чорнушки проти кандидата-опонента.
боронитель до самооборонівець Показати IP 29 Вересня 2014 19:13
Спільні рейди с ким? Хто вони такі? З фронту втікли, а тепер тут людей грабувати?!
Митник Показати IP 29 Вересня 2014 19:07
Вони стоять бо хочуть брити буси... Зеленые человечки, пріть додому, бо ніхто вам нічого не дасть.. Поки будете стояти, таможя теж буде стояти... Платити вам ніхто не буде... Ми можем і постояти... Тиждень туда-тиждень сюда, а ви тільки опозоритесь і визвите на себе злобу!!!
Лучанин Показати IP 29 Вересня 2014 19:36
Яка нафіг посвідчення самооборони, ви що придуріли. Айдар це батальйон, який є структрним підрозділом ЗСУ, а не якоїсь самооборони. Такі самозванці-колишін рєшали поробили собі посвідчення самооборони, і гайда на митницю капусту косити....ДУРДОМ, чим відрізняються такі від сепаратистів не розумію, можливо лише тим що окрему собі державу не створюють.
ІМХО Показати IP 29 Вересня 2014 19:44
Майдан породив масу неконтрольованих бандитських організацій, на яких тупо немає управи! Мєнти їх бояться і ненавидять, не тому, що ті бандюки слідкують за тим, аби останні хабарів не брали, а тому, що вони мурчать і борзіють не по днях, а по часах. Вони, бидло, стоять там по Перемоги під своїм офісом і бички на газон швиряють, європейці мля... А що вони роблять в Ягодині і козі понятно, - людей "доять". От вам і Майдан і "герої" і "добробут європейський". Добре, що того дикуна, Сашка Білого, замочили (хоч так і не гарно казати), - його одного прибрали і проблем на 30% менше стало, а всі ті його послідовники трохи протверезіли і побачили, що якщо будуть перегинати палицю, - завалять без суду і слідства.
Анонім до ІМХО Показати IP 29 Вересня 2014 22:28
Управа є.(снаряд артелерії)прямо вгруди
Лучанин Показати IP 29 Вересня 2014 19:46
Як ви *** набридли, я про самооборону і той так званий айдар в нас в області!!!!!!! По-перше справжній айдар зараз на сході, а тут безмозглі хробаки і примати які живуть за чийсь рахунок!!!! Хлопці я готовий наліпити на свою машину такий самий логотип як у вас, приймете мене в свою банду спиногризів, я також постійно в карабасі з вами сидіти буду???? ШАНОВНІ ЧИТАЧІ Я НЕ ПРОТИ ДОПОМОГО АЙДАРУ, АЛЕ СПРАВЖНЬОМУ А НЕ ЦИМ ХВОРИМ, АЛЕ В НАС Є БАТАЛЬОН ВОЛИНЬ ЯКОМУ ПОТРІБНА ДОПОМОГА, ЦІ ХЛОПЦІ НА СХОДІ, ПОДУМАЙТЕ КОМУ ДОПОМАГАЄТЕ!!!!! Редакція, не піарте цих дурнів ви не достойні для них!!!!!!
Лучанин до Лучанин Показати IP 29 Вересня 2014 20:05
доречі а де мвс в області?!?!?!?!?!?!?!
Лісовик Показати IP 29 Вересня 2014 20:56
На дорозі, а тим більше на митниці може всяке бути. Це ми вже спостерігали як усілякі місцеві комєрси косили і під ПС, і під самооборону. Те що зараз всі оперують лише здогадками і власними фантазіями, а дехто і заготовленими тезами (тролі були, є, і будуть, особливо гріх не показатись перед виборами), то думаю це не надовго, і скоро ми почуємо коментарі, в т.ч. і від вже згаданих у статті структур.
аде военком Показати IP 29 Вересня 2014 21:50
хай цім вгодованим квіткі до війська подаруе
добродій Показати IP 29 Вересня 2014 22:04
хлопці заробляють на передвиборну кампанію для Ігоря Лапіна
Анонім Показати IP 29 Вересня 2014 22:25
Який айдар?Айдар на сході гине а вони бабкі косять.Позор,це не айдар невірте люди,імаєте повне право послати...(на схід).
Людина Показати IP 29 Вересня 2014 22:51
Таке враження, що тролі вже війну виграли і залишається тільки вибори підмутити. Паплюжити волонтерський, громадський рухи в час війни щоб завалити кандидата Ігоря лапіна? Ви взагалі рівень проблеми осмислюєте і те що ви розпалюєте? Звичайно що активна громадська організація буде заважати багатьом. Знайдеться купа людей готових виготовити наклейки і пофотографуватись на фоні автомобільчиків, митниці. Що це міняє. Громадська організація - це не закритий клуб по інтересах. Кожен може зайти в офіс і взнати, чи є такі Івани-Антони в лавах Самооборони і що вони роблять на митниці.
123 Показати IP 29 Вересня 2014 23:49
Лапіна кришує сам Шпига. В благодарность за своє назначеніє. Починається дерибан покруче як при Янику.
павло Показати IP 30 Вересня 2014 07:57
За які гроші Л 200 куплене?на пожертви?чогож ви тоді завжди плачете що нема амуніції в бійців і при тому дуралеї пантують на пікапах!
,,,, Показати IP 30 Вересня 2014 08:55
Стидота це, а не Айдар!!!!! Айдар - добровольчий батальйон, що воює на Сході країни..а не стоїть у теплому містчечку й бабло косить...зранку до вечора постояли..з якимись наліпками..посвідченнями (в дупу собі їх запхніть)), а потім на гульки....не чоловіки - а ГИДОТА!!!!!!!!!!
В шоці від людей... Показати IP 30 Вересня 2014 09:43
Ні, у нас все-таки нічого хорошого в країні не буде, з такими громадянами... Знаєте, ви всі нагадуєте мені тупоголових лугандонів, які завдяки маскальській пропаганді говорять жахливі, не логічні речі... Вам написали статєйку, недолугі журналюги і ви всі тут вуха порозвішували і давай обкладати гівном, незнаючи навіть приблизно суть справи!!! Одні стараються, щось змінити, витрачають свій час, сили та гроші, а інші сидять за компами і несуть бруд, зневагу на тих людей!! Ні українці, ви не заслуговуєте на краще життя!!! Совок, совок у всіх в мозгах!! НІЧОГО для країни не зробили, але всім кістки уже перемили, оббрехали, зганьбили... Аж руки опускаються...
ІМХО до В шоці від людей... Показати IP 30 Вересня 2014 10:16
Дайте чітку відповідь на запитання - що ці люди роблять на Ягодинській митниці?
відповідь Показати IP 30 Вересня 2014 10:34
латаються
місцевий до відповідь Показати IP 30 Вересня 2014 19:14
не "латаються" .................. а не дають лататися!!!!!!!!!!!!!!!!!! знаю тих хто там був, і, повірте, не заробляють вони там.......і форму купували за власні кошти, і відправляють допомогу на схід за власні кошти і т.д. чомусь жодна офіційна людина, типу митників чи ДАЙ"ішників" не прокоментували нічого і не дали відповідь на жодне запитання........... дійсно, нашим людям ну ДУЖЕ далеко до Європейських цінностей!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ХЕХЕХЕ Показати IP 30 Вересня 2014 10:35
жить стало лучше жить стало веселеи СТАЛИН
СТЕПАН ЛУПАН до ХЕХЕХЕ Показати IP 11 Січня 2015 08:05
ДА ДА И МАШЫНА ЗА СВОИ КУПИЛИ И СТОЯТ ТАМ ПОРЯДКИ НАВОДЯТ А БУДТО РАНЬШЕ БАРДАК ТАМ БЫЛ ? ОНИ ДЕНГИ ГРЕБУТ ШУФЛЯМЫ ТОТ КТО ПРОЕЖАЛ ЯГОДЫН ЗНАЕТ ОЧОМ Я
Микола Показати IP 30 Вересня 2014 11:27
Митниця була "спонсором" Айдару,а зараз нах.й послала,от вони і кисень хочуть перекрити митникам в такий спосіб.Алечому в такий?-Чому нестоять на самому переході,і недають брати хабарів,а "напрягають" контобандистів які вже виїхали з митниці?Після революції Правий Сектор постійно терся в митниці-де вони зараз?? №1-надавали пошиї зверху!! №2 Митники дали грошей ,щоб очі немозолили!!
Небайдкужий Показати IP 30 Вересня 2014 11:47
Якщо вже назвався воїном, тоді воюй. Хочеш бути митником, йди в митницю. а то повилазили Айтішники-рембо і на солоденьке місце!!!!!!! Щось вони не борються з контрабандою зброї на східному кордоні!!!!!!!!!!! Ей, хлопці!!!!!!!!!!! Валіть на кордон з РФ!!!!!! такм кондрабанда зброї!!!!!!!!! а ви з польським мясом боритесь! !! І чим ви кращі за лугандонів? Ті звалили звідти і ви з ними. Ах...забув!!!!! Ще і в політику сунете. Точно! Хто був реально там, говорити не хоче, а вам славу подавай!!!!!!!!!ГОПОТА!
правда Показати IP 30 Вересня 2014 17:07
Голова Луганської ОДА Геннадій Москаль звернувся до міністра оборони Валерія Гелетея з проханням провести перевірку батальйону територіальної оборони Харківської області, вивести його із зони АТО і розформувати за компрометацію військових формувань. Про це повідомляє прес-служба Москаля. За їхньою інформацією, в ніч на 30 вересня четверо військовослужбовців цього батальйону, одягнені в камуфльований одяг і озброєні автоматами і кулеметом Калашникова, в нетверезому стані зайшли в ресторан Два кума у Сєвєродонецьку і влаштували конфлікт з відвідувачами, відкривши стрілянину. "Коли персонал викликав наряд міліції, відкрили вогонь з автомата Калашникова по міліціонерах і почали обстрілювати Льодовий палац. Після прибуття на місце міліцейського підкріплення п'яні бешкетники заскочили в УАЗ, який взагалі не належить батальйону, і зникли", - йдеться в повідомленні. Ось і ці що по Ягодину вештаються і Данильчук і Ко. - це все одного поля ягоди. Ще від них біди буде...!!!
бульба Показати IP 1 Жовтня 2014 16:37
Так на фото ж контрабандисти
777 Показати IP 2 Жовтня 2014 13:09
Читаю коменти і дивуюсь нашим людям, які обсирають Самооборону та Айдар. Вони хоч щось роблять для людей, для солдат, неодноразово возили цілими тирами допомогу на схід, а ви сидете у дома і тільки посилаєте всіх на схід... Сам іди на схід один з другим, патріоти с*ані на дому!!!!:) а пацанам респект, повірте простих людей вони не обіжають, і реально стоять там за свій кошт, а мусора це вже друга мова, для того вони там і стоять щоб вони не брили касу...
Вітя Показати IP 3 Жовтня 2014 19:21
тоді чому Айдар не поможе простим людям, які стоять у чергах по 12 годин, а прикордонники під сами носом у Айдара беруть певну мзду за то щоб проіхати поза чергою ???
Волинь до Вітя Показати IP 4 Жовтня 2014 13:39
ЩЕ Й ДО НИХ ДОБЕРУТЬСЯ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus