USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Чому для волинян гемодіаліз – розкіш

16 Квітня 2015 12:34
Волинянам, які страждають хронічною нирковою недостатністю, не вистачає пенсії, аби тричі на тиждень їздити із районів на гемодіаліз, тож вони слізно просять обранців громади, аби ті посприяли відновленню їх права на безкоштовний проїзд у міжміському транспорті.

Про це під час третього пленарного засідання 34-ї сесії Волинської обласної ради шостого скликання сьогодні, 16 квітня, повідомила депутат Валентина Блінова, віддавши власний час виступу представниці такої категорії громадян Оксані Нероді.

З її слів, безкоштовні проїзні документи для цієї категорії хворих є вкрай необхідними, адже до 2014 року їх видавали щороку:

«Це були іменні документи для кожного хворого, але чомусь цього року їм таких документів не надали. А тим часом деякі хворі долають відстань більше, ніж 50 кілометрів, користуючись автобусами міжміського сполучення. У середньому на проїзд вони змушені витрачати не менш, ніж 650 гривень щомісяця. І це при пенсії 1400 гривень. Чи може забезпечити хворий собі таку розкіш як гемодіаліз, процедуру, яка підтримує життя?» - сказала жінка.

До слова, аби очистити кров від шкідливих елементів, пов’язаних з відходами життєдіяльності організму людини, малоприємну чотиригодинну процедуру «штучної нирки» потрібно проходити не рідше трьох разів на тиждень.

«Іноді у хворих бувають й ускладнення, наприклад, цукровий діабет. Розумію, що складний час, складні умови, але така категорія населення, як інваліди і діти потребують нашого захисту, доброти, підтримки і милосердя», - резюмувала доповідач.

Однак, вважаючи на те, що це не був депутатський запит, голосування не відбулось. Утім депутати пообіцяли розглянути цю проблему під час «бюджетних питань».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 16 Квітня 2015 12:51
Позорище нашій вдалі((
капіталіст Показати IP 16 Квітня 2015 12:55
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus