USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому коронавірус в молодих пацієнтів минає дедалі важче. Пояснення лікаря

19 Листопада 2020 22:57
В Україні важка форма коронавірусу все частіше зустрічається у молодих людей, віком до 35 років. Здебільшого це пов’язано зі збільшенням загальної кількості інфікованих у країні. Часті випадки коронавірусу в молоді не викликані із мутацією COVID-19, бо не змінився.

Про це розповів лікар Тарас Жиравецький в коментарі Obozrevatel, передає ТСН.

З його слів, нині коронавірус вражає людей, у яких порушений обмін речовин. Лікар пояснив, що унаслідок цього в організмі відбувається чимало процесів, зокрема, змінюється рівень цукру, збільшується вага, порушується обмін холестерину.

Також до групи ризику зараження коронавірусом, як уточнив медик, додалися алергіки й астматики.

«Почала інфікуватися величезна кількість людей порівняно з тим, як було раніше. Через це збільшилась кількість хворих і серед молодих. Ризик важчих перебігів – це група 35+. Нема такого, що половина хворих старші, а решта молодші. Якщо вдень у нас 1600 госпіталізацій, звичайно, молодих буде більше, аніж коли госпіталізували 200-300», – пояснив Жиравецький.

Наприкінець лікар наголосив, що люди не проходять потрібних медичних обстежень, але вважають себе здоровими. І, радить він, перевіряти не два-три показники, щоб дізнатися більше інформації про стан здоров’я.

Нагадаємо, в Україні 19 листопада збільшилася кількість інфікованих коронавірусом на рекордні 13 357 осіб. Також зафіксовано і найбільше смертей від коронавірусу – 257 людей. Усього жертвами COVID-19 вже стали 10 369 українців. Одужали загалом 266 479 українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 19 Листопада 2020 23:09
Якраз навпаки, алергики менше хворіють короною бо в них так влаштований рецепторний апарат. Соки ягід і зелений чай нищать до 97% віруса в ротовій порожнині

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus