USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Чому люди хворіють на COVID-19 місяцями: симптоми та причини

11 Жовтня 2020 21:45
Хоча для більшості людей COVID-19 є короткочасним захворюванням, у декого його симптоми не проходять місяцями.

Чому так відбувається і що кажуть учені щодо цього, пише «Обозреватель».

Симптоми тривалого коронавірусу

Найпоширенішим симптомом тривалого перебігу хвороби є постійна слабкість і втома. Також це можуть бути проблеми з диханням, кашель, проблеми зі слухом і зором, біль у суглобах, втрата нюху і здатності розрізняти смаки, проблеми із серцем, нирками, кишечником.

Крім того, деякі люди, які тривалий час борються з COVID-19, страждають від депресії і тривожності.

Хто може хворіти на «затяжний» COVID-19

До тривалого перебігу хвороби схильні не тільки ті, хто важко перехворів і відновлюється після реанімації. Ті, хто переніс коронавірус у легкій формі, також можуть ще довго страждати від його симптомів.

Зокрема, дослідження, проведене вченими в Італії за участю 143 пацієнтів, показало, що 87% перехворілих на COVID-19 продовжували мати щонайменше по одному симптому хвороби навіть через два місяці. Водночас більше половини учасників і далі відчували втому.

Причини тривалого коронавірусу

Однозначної відповіді на запитання, чому симптоми коронавірусу зберігаються тривалий час, нині немає. За однією з версій, вірус затримується в окремих ділянках організму.

Також імовірно, що після хвороби ослаблений імунітет не встигає прийти до норми, що призводить до погіршення стану здоров’я. Крім того, вірус здатен впливати на роботу внутрішніх органів і процеси метаболізму. Наприклад, у деяких випадках захворювання в пацієнтів розвивався діабет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus